İşte Detaylar!

İşte Detaylar!

24 Ekim 2019 - 12:15

Merkez Bankası faiz kararı ekonomi çevreleri ve yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. Bu bağlamda merak edilenlerin başında ise “Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı?” ve “24 Ekim faiz kararları ne oldu?” sorularının cevabı var. Kararlarla ilgili gözlerin çevrildiği bir diğer parametre ise dolar TL kuru… Kararların dolar TL kuruna etkileri merakla bekleniyor. İşte, Merkez Bankası 24 Ekim faiz kararlarıyla ilgili detaylar…



“Merkez Bankası Faiz kararları açıklandı mı?” ve “24 Ekim faiz kararları ne oldu?” sorularının cevabı günün en çok araştırılanları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bunun nedeni ise Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz kararının açıklayacağı toplantının bugün yapılıyor olması…


Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun bugün toplanacağı uzun süre öncesinde belirtilmişti. Ancak hemen belirtelim ki Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını henüz açıklamadı. Kararın bugün saat 14.00’te açıklayacak.


GÖZLER DOLAR TL KURUNDA


Bilindiği üzere Merkez Bankası’nın faiz kararlarının etkilediği parametrelerin başında dolar TL kuru yer alıyor. Geçtiğimiz gün Türkiye ile ilgili ABD Başkanı Trump’ın yaptığı açıklamanın piyasalarda estirdiği olumlu etki sonrası dolar TL kurunda aşağı yönlü hareket gözlemlenmeye başladı. Geçtiğimiz gün 5.80 TL’nin üzerinde işlem gören dolar TL kuru, esen olumlu havanın etkisiyle 5.73 lira seviyelerine kadar geriledi. Ancak faiz kararındaki olası bir değişikliğin dolar TL kuruna etkisi özellikle dövizle alışveriş yapanlar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.


FAİZLER DÜŞECEK Mİ?


Bugünkü PPK toplantısı öncesinde 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 13,75; TCMB'nin beklenti anketine göre yılsonu enflasyon beklentilerinin ortalaması ise yüzde 12,69 seviyesinde bulunuyor. Enflasyondaki düşüş ve ekonomide esen olumlu havanın da etkisiyle Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesi bekleniyor. Kararın dolara etkisini aşağıdaki haber linkini tıklayarak öğrenebilirseniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x