İşte Dolar ve Eurodaki Son Durum!

İşte Dolar ve Eurodaki Son Durum!

23 Ekim 2018 - 09:16

ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ülkesine dönmesi sonrası yaşanan iyimserlik sonrası dolar/TL 5.70 altında dalgalı bir seyir izliyor. Geçen haftayı 5.70'i test ederek tamamlayan kur bu sabah ise güne 5.67 civarında başladı. Kur Dolar/TL 5.6761/5.6790'dan işlem görüyor. Rahip Brunson krizinin aşılmasının ardından düşüş trendine giren dolar ve euroda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar Dolar ne kadar? Euro ne kadar? gibi sorulara yanıt arıyor. İşte dolar ve eurodaki son durum



Türkiye-ABD ilişkilerinde ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ülkesine dönmesi sonrası yaşanan iyimserlik sonrası dolar/TL 5.70 altında dalgalı bir seyir izliyor. Piyasalarda Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı yön belirleyici olacak.

Dolar/TL Brunson sonrası beklentilerle geçen hafta 5.5267'e kadar gerilemiş ancak 5.50 seviyesinin aşağı yönlü kırılamamasının da etkisiyle yeniden yönünü yukarı çevirmişti. Geçen haftayı 5.70'i test ederek tamamlayan kur bu sabah ise güne 5.67 civarında başladı. Kur Dolar/TL 5.6761/5.6790'dan işlem görüyor.

DÜŞÜŞ YERİNİ YÜKSELİŞE BIRAKTI
Dolar/TL'de rahip Andrew Brunson'ın ülkesine dönmesinin ardından ABD'nin Türkiye yaptırımlarının kaldırılacağı ve iki
ülke ilişkilerinin daha iyi bir seyre gireceği beklentisiyle birkaç haftada 6.30 seviyelerinden 5.52'ye kadar yaşanan bir
düşüş yaşandı. Küresel risk iştahındaki azalma ve libor faizlerindeki yükselişle birlikte düşüş yerini geçen haftanın son işlem gününde yükselişe bıraktı. Bu haftanın ilk gününde de devam eden yukarı yönlü seyir bu sabah da etkili oluyor.

TCMB'NİN FAİZ KARARI BEKLENİYOR
Bu hafta piyasanın en önemli gündem maddesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 25 Ekim'de açıklayacağı faiz kararı olacak. TCMB'nin Ekim ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TL'deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi adına politika faizini sabit tutması bekleniyor.

EURO BUGÜN NE KADAR?
Rahip Brunson krizinin aşılmasının ardından düşüş trendine giren dolar ve euroda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar Dolar ne kadar? Euro ne kadar? gibi sorulara yanıt arıyor. 23 Ekim sabah saatleri itibariyle euro 6,51 sularında seyretmektedir.

ASYA PİYASALARINDA SON DURUM NE?
Asya hisse senedi piyasaları ABD'de bilanço dönemi endişelerinin Wall Street'in düşüş kaydetmesine neden olmasıyla gerilerken, Suudi Arabistan'ın diplomatik izolasyonu, İtalya'nın bütçesi ve Brexit görüşmelerine ilişkin endişelerden kaynaklanan negatif etmenler risk iştahını sınırladı. Asya borsaları satış baskısı nedeniyle Çin yönetiminin ekonomiyi destekleyeceği umutları öncülüğünde önceki iki seansta kaydettiği kazanımları geri verdi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları yüzde 1.3 geriledi. Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 2.5 geriledi ve bir buçuk yılın dip yılın seviyesini görmeye hazırlanıyor. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 2.3 geriledi. S&P 500 endeksi küresel büyümeye yönelik endişelerin olduğu bir ortamda yatırımcıların bilançolara temkinli yaklaşmasıyla yüzde 0.43 geriledi. Beklentilerin üzerinde gelen bazı bilançolara ilişkin iyimserlik dünyadaki artan politik belirsizlik nedeniyle azaldı. Yatırımcılar diğer bir taraftan da gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi hakkında gelen açıklamaları izliyorlar. ABD Başkanı Donald Trump Suudi Arabistan'ın, Kaşıkçı'nın İstanbul'daki konsolosluk binasında öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamadan tatmin olmadığını belirtti. Trump, Suudileri ekonomik olarak cezalandırmak konusunda isteksiz davrandı. Ancak Suudi Arabistan, olayda veliaht prens Muhammed bin Salman'ın sorumluluğu olmadığını bildirirken, pek çok yetkili Riyad'ın söylemlerine şüpheyle yaklaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x