İstifa Etti!

24 Mayıs 2021 - 11:59

Eski BBC Genel Müdürü Tony Hall, BBC'nin 1995 yılında Prenses Diana ile yaptığı röportajda sahte belgeler kullanılmasına ilişkin soruşturma sonucu o dönemde olayın üstünü örttüğünün belirlenmesinin ardından Ulusal Galeri Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu


Prenses Diana'nın 1995 yılının kasım ayında Prens Charles ile ayrı yaşarken BBC'ye verdiği bu röportaj tüm dünyada büyük ses getirmiş, kraliyet ailesinin de sert tepkisini çekmişti. Kraliçe hemen o röportajdan sonra çiftten boşanmalarını istemişti.


Yayınlandığı gün yaklaşık 23 milyon kişi tarafından izlenen o röportaj 26 yıl sonra yeniden gündemde. Sebebi, BBC muhabiri Martin Bashir'in Prenses Diana'yı röportaj vermeye ikna etmek için sahte belgeler kullandığının -geçen yıl başlatılan ve yeni sonuçlanan- bağımsız soruşturma sonucunda kanıtlanması.


Buna göre BBC muhabiri Bashir, Prenses Diana'dan röportaj alabilmek için prensesin erkek kardeşiyle iletişim kurdu, iki saray görevlisinin Diana'yı takip ettiğini
bu iş için güvenlik güçlerinden para aldığını öne sürüp sahte banka hesap dökümleri gösterdi.



BBC'nin mevcut yönetimi, bu eksiklik ve hatalardan dolayı 26 yıl sonra kurumun "tam ve koşulsuz" bir şekilde özür dilediğini söylemiş; ancak kraliyet ailesinin tepkisi dinmemişti. Prens Willam, tartışma konusu röportajın sayısız kişiyi incittiğini, annesi ile babası arasındaki ilişkiyi kötüleştirdiğini ve annesinde korkuya, paranoya ve yalnızlığa sebep olduğunu belirtmişti. Prens Harry de istismar kültürü ve etik olmayan eylemlerin yarattığı etkinin annesinin hayatına bedel olduğuna değinmiş ve bugün de buna benzer uygulamaların hala yaygın olduğu konusundaki endişelerini dile getirmişti.


Günlerdir tartışılan röportaj bir de istifa getirdi. Dönemin BBC Genel Müdürü Tony Hall, olayın üstünü örttüğünün belirlenmesinin ardından Ulusal Galeri Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.


Bu şartlar altında görevine devam etmenin "dikkat dağıtıcı" olacağını söyleyen Hall, "25 yıl önceki olaylar nedeniyle çok üzgünüm ve liderliğin sorumluluk almak gerektiği anlamına geldiğine inanıyorum. Her zaman güçlü bir kamu hizmeti anlayışına sahip oldum, bu nedenle bu role devam etmenin derinden önem verdiğim bir kurum için dikkat dağıtıcı olacağı çok açık" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x