İZMİR BARO BAŞKANI’NDAN ADLİYE SALDIRISI VE ŞEHİT ÇOCUKLARI...

İZMİR BARO BAŞKANI’NDAN ADLİYE SALDIRISI VE ŞEHİT ÇOCUKLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İZMİR BARO BAŞKANI’NDAN ADLİYE SALDIRISI VE ŞEHİT ÇOCUKLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

15 Ocak 2017 - 21:24 - Güncelleme: 15 Ocak 2017 - 21:37

5 Ocak günü Bayraklı Adliyesine yapılan hain terör saldırısı, İzmir insanını derinden yaraladı. Şehitlerine ve ailelerine sahip çıkma duyarlılığı içinde olan İzmirliler, İzmir Barosunun açtığı yardım kampanyasına da büyük ilgi gösteriyor.

İzmir Baro Başkanı Aydın ÖZCAN ile terör saldırısının öncesini ve sonrasını konuştuk.

* Adliye ve çevresinde sizce yeterli güvenlik önlemi alınmış mıydı?

* ÖZCAN ; daha etkili güvenlik önlemi alınmalıydı. Başka bir ifadeyle; eğer güvenlik çok iyi olsa idi bunlar yaşanmazdı.

* Şehit Fethi SEKİN’ in büyük bir katliamı önleyen kahramanlığını biliyoruz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

* ÖZCAN; Her şeyden önce Fethi SEKİN terör saldırıları konusunda eğitim almış bir polis değildi. Yıllardır Adliyeye araçların park edilmesini düzenleyen bir arkadaşımızdı. Onun duyarlılığı bizi bir felaketten kurtardı. Şüpheli olduğunu düşündüğü araçların adliye sarayına girmesine engel oluyor ve zaten olay da böyle başlıyor. Şehidimiz ile teröristler arasında uzun bir kovalamaca oluyor. Teröristlerin otomatik silah ve patlayıcıları ile binaya girmeleri de böylelikle engellenmiş oldu. Fethi canı pahasına faciayı önledi.

* Nasıl birisiydi?

* ÖZCAN; Sosyal ilişkileri güçlü, Hakimler, savcılar, avukatlar ve tüm adliye personeli ile gayet iyi diyalogları olan bir arkadaşımızdı. Hepimizin sevgisini kazanmıştı.

* İzmir Barosunun bu terör olayı ile ilgili açtığı iki dava var. Nedir bunlar?

* ÖZCAN; İzmir hedef gösterildi. Saldırı öncesinde sosyal medyada hepinizin bildiği bir mesaj vardı. Elif ŞİRİN adlı kişinin sosyal medya hesabında yayınlanan “İzmir’e neden hiç saldırı olmuyor?” şeklinde. Biz 15 aralıkta bu mesajın sahibine dava açtık.

Saldırı sonrasında da Murat YEL adlı kişiye de suç duyurusunda bulunduk. Bu kişi de sosyal medya hesabında “İzmir’in köpekleri, Atatürk’ün köpekleri” mesajlarını yayınlamıştı.

* Şehitlerimizin aileleri için açtığınız bir yardım kampanyası var.

* ÖZCAN; evet. Fethi SEKİN ve Musa CAN arkadaşlarımızın ailelerine ve çocuklarına İzmir Barosu olarak sahip çıkmak istiyoruz. İki ayrı hesap numarası ile yardım kampanyası başlattık. Halkımız bu kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Herkese teşekkür ediyoruz.

Hesap numaraları: 

Şehidimiz Fethi Sekin TR 77 0013 4000 0043 5753 6000 29

Şehidimiz Musa Can TR 50 0013 4000 0043 5753 6000 30                        

 

* Şehitlerimizin üçer çocukları var. Bazı okullardan çocukların okutulması için talep olduğu söyleniyor.

* ÖZCAN; evet. Üniversite ve özel okullardan bu konuda talepler var. Bu çok sevindirici. Biz Baro olarak bu sorumluluğu üstlenen okullarla sözleşme yapmak istiyoruz. Yani çocukların öğrenim görecekleri süre için okullarla sözleşmeyi İzmir Barosunun yapmasını istiyoruz.

* İzmir Barosu olarak yapmayı planladığınız başka çalışmalar var mı?

* ÖZCAN; evet var. 21 Ocak 2017’de İzmir Barosunda Başkanlık Anayasası için geniş kapsamlı bir Çalıştay yapıyoz. Anayasa hukukçuları, eski vekiller, siyasiler, gazeteciler. Çalıştayımıza davetliler.

Ayrıca bilinmesini istediğim bir çalışmamız var; İzmir Barosuna ait “Cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri” adında bir merkezimiz var. Bu merkez Cumhuriyet ve temel değerlerine, Atatürk ve Devrimlerine yapılan hakaretleri, basından takip ederek suç duyusunda bulunuyor. Bu konuda merkezimize gelen hakaret içerikli bilgileri de inceleyip, değerlendiriyor ve gerektiği hallerde suç duyurusunda bulunuyoruz.

* Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

* ÖZCAN; Basın açıklamasında da belirttiğimiz gibi, Türk toplumuna karşı en büyük borç Türk Hukukçularının omuzlarındadır. Biz sorumluluklarımızın farkındayız ve İzmir Barosu olarak ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Cumhuriyet ve Değerlerine, Atatürk ve Devrimlerine hep sahip çıktık ve sahip çıkamaya devam edeceğiz.

Haber: Sibel PARMAKSIZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x