İzmir’de 700 Bin Öğrenci Karne Aldı

İzmir'de 700 Bin Öğrenci Karne Aldı

İzmir'de 700 Bin Öğrenci Karne Aldı

19 Ocak 2018 - 15:00

İzmir'de eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi biterken yaklaşık 700 bin öğrenci karne aldı.

Kentte, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde karne dağıtım töreni düzenlendi.

Programa katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, otizmli öğrencilere karnelerini verdi, ardından okul bahçesindeki bisiklet gösterisini izledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirmelerine çalıştıklarını söyledi. Karne törenini özel eğitim merkezinde düzenlemeyi tercih ettiklerini aktaran Yahşi, "Özel eğitimli öğrencilerimizin toplumda karşılığının olduğunu göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Kent genelinde sayıları 4 bine yaklaşan özel öğretim öğretim öğrencisini eğitim sisteminin içine aldıklarını dile getiren Yahşi, bu kapsamdaki hiçbir öğrenciyi evde eğitimsiz bırakmamayı hedeflediklerini ifade etti.

Öğrencilerden tatili kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle geçirmesini isteyen Yahşi, "Velilerimizin daha anlayışlı olmasını, ödül konusunu çok abartmamalarını ve çocuklarını yermemelerini istiyoruz." diye konuştu.

Yahşi, kent genelinde yaklaşık 700 bin öğrencinin karne aldığını kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x