İzmir’de Cumhuriyet Bayramı Resmi Törenle Kutlandı!

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı Resmi Törenle Kutlandı!

29 Ekim 2020 - 13:17

İzmir Valiliği (BHİ) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 97.yıl dönümünde Valiliğimiz koordinesinde düzenlenen programlar dâhilinde Cumhuriyet Meydanında tören ile kutlandı

Her sene büyük bir coşku ve gururla kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızın geleneksel Tebrik kabulü, Cumhuriyet Meydanında Pandemi koşulları gözetilerek yapıldı.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Valimiz Yavuz Selim Köşger yaptı. Valimiz Köşger, İzmirli Hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Gerçekleştirilen programlar dâhilinde ilk olarak,  Valimiz Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; Milletvekilleri, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum ve mesleki kuruluş temsilcileri ve gazilerden oluşan heyetin tebriklerini kabul etti.

Tebrik kabulünün ardından tören kısmında geçildi. Saygı duruşu ve hep bir ağızdan coşku ve gururla İstiklal Marşımızın hep okunmasıyla şanlı bayrağımız göndere çekildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayram mesajının okunmasının ardından Valimiz Yavuz Selim Köşger, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında Vali Köşger, Tüm olumsuz koşullara rağmen bugün ilimizde ve tüm yurtta oluşan coşkunun, Cumhuriyet’in Aziz Milletimiz tarafından benimsendiğini, 97 yıllık getirilerinin hayat tarzı olarak içselleştirildiğini ifade etti. Var olan coşkunun Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimizin oluşturduğu ortamı koruma ve sonsuza kadar yaşatma kararlılığı olduğunu söyledi.

“Milli Birlik Ve Sosyal Dayanışma Ruhu İçinde Birbirimize Kenetlenerek; Birlik, Beraberlik Ve Dayanışmamızı Sürdürmeliyiz”

Kurtuluş Savaşımızın tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk; engin ileri görüşlülüğüyle, muasır medeniyet yolunda büyük bir düşünce değişimini başlatılarak yeni kurulan devletinde Cumhuriyet’le taçlandırılmasının ülkemiz için önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydeden Vali Köşger, “Cumhuriyet’in kurulmasıyla yapılan köklü değişiklikler ve inkılâplar; Türk insanının ufkunu açmış, asıl gücünü ve karakterini ortaya çıkarmıştır. O’na, bağımsızlık anlayışından ve kendi kültüründen taviz vermeden, modern dünyanın insanlığa sunduğu imkânlardan azami derecede yararlanma yolunu açmış; Türkiye Cumhuriyeti Devletini köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak Dünya Milletler ailesinin saygın üyeleri arasında yer alması sağlanmıştır. Bunun içindir ki, Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarını her yıl tüm yurtta büyük bir coşkuyla ve gururla kutluyoruz. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz” diye konuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan sıkıntılar birçok alanda olduğu gibi bu yılki Cumhuriyet Bayramını da buruk bir biçimde kutlamamıza neden olduğunu söyleyen Vali Köşger,  Böyle zamanlarda kenetlenmemiz, güç birliği yapmamız ve moralleri yüksek tutmamız bizi her daim güçlü kılacak mücadele gücümüzü daha da arttıracaktır. Salgınla mücadelede ilgililerce belirlenen ve önerilen tedbirlere uyma derecemiz başarı şansımızı da belirlemektedir. İstisnasız tüm vatandaşlarımızın bu tedbirlere titizlikle uymalarını özellikle rica ediyorum” dedi.

“Milli Değerleri Etrafında Birleşen Aziz Milletimiz Tarihimizin Gurur Dolu Önemli Sayfalarına Yenilerini Eklemeye Devam Etmektedir”

Konuşmasında tarih vurgusuna değinen Valimiz Köşger,  uluslararası arenada Türk Milletini yakından ilgilendiren hadiseler yaşanmakta olduğunu belirtti. Vali Köşger, Bu bağlamda gerek tarihimizde ve gerekse yakın geçmişimizde yaşanan bazı önemli hadiseleri iyi tahlil etmemiz geleceğimizi şekillendirmemizde bizlere önemli katkılar sağlayacaktır. Bölgemizde ve gönül coğrafyamızda yaşananları irdelerken konuyu milletimizin son 100-150 yıllık tarihinde yaşadıklarından bağımsız ele almamamız gerekmektedir. Bu gün başımıza musallat olan piyonları kullanan şer odaklarını daha iyi tanımak için tarihimize, tarihi olaylarımıza kendi perspektifimizden (milli bir şuur ile) bakmamızın yeterli olacağına inanıyorum. Biliyoruz ki Türk Milletinin birlik ve beraberliğini korumaya yönelik gayretler; ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve askeri alanlarda son yıllarda sağlanan başarı ve ilerlemeler şer odaklarını rahatsız etmektedir. Bu şer odakları ve onları kullanan malum eller şunu çok iyi bilmektedirler ki bu millet artık 100 yıl önceki gibi değildir. Ülkemiz askeri, ekonomik, siyasal, sosyal ve diploması başta olmak üzere birçok alanda artık her zamankinden daha da güçlüdür. Milli değerleri etrafında birleşen Aziz Milletimiz tarihimizin gurur dolu önemli sayfalarına yenilerini eklemeye devam etmektedir. Bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından gerçekleştirilen tören son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x