İzmir’de topuklu ayakkabılar için ilginç çözüm buldular...

İzmir'de topuklu ayakkabılar için ilginç çözüm buldular ama...

03 Ocak 2018 - 15:47

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ilçesi Güzelyalı semtinde yağmur sularının tahliyesini kolaylaştırarak, su baskınlarını önlemek amacıyla yaptırdığı ızgaraların üzerine, topuklu ayakkabıyla yürümek zor olduğu için birer adım genişliğinde ayak izleri konuldu. Üçkuyular tramvay bağlantı yol çalışmaları nedeniyle Mustafa Kemal Sahil bulvarı bağlantı yolu kapatılınca trafiği artan Güzelyalıdaki mazgallı yolda geçmekte zorlanan engellilerin ve bebek arabalarının düşünülmemesi vatandaşların tepkisini çekti.

Güzelyalı'da Poligon Deresi'nin sahile çıktığı yolun üzeri, kışın taşkının önlenmesi, yağmur sularının hızlı tahliye edilmesi amacıyla iki yıl önce ızgara ile kaplanmıştı.. Üçkuyular tramvay bağlantı yol çalışmaları nedeniyle Mustafa Kemal Sahil bulvarı bağlantı yolu kapatılınca trafiği artan Güzelyalı'daki mazgallı yolda geçmekte zorlanan engelliler ve bebek arabaları kendileri düşünülmediği için tepki gösterdiler. 

Izgara aralıklarının geniş olması nedeniyle yolda yürümek zorlaşınca özellikle de topuklu ayakkabı giyen kadınlar için yoldan geçmek imkansız hale geldi. Topuklu ayakkabıyla geçiş için belediye, ayak izi şeklinde yaya geçidi oluşturdu. Bu sayede yolda yürümek daha kolay hale geldi. Fakat engelliler ve bebek arabaları hala yolu kullanamıyor.  Durumu şikayet eden mahalle sakinleri ve bu yoldan karşıya geçen vatandaşlar  bu kadar plansızlık olmaz, keşke bir parça düz zemin koysalardı da en azından engelliler ve bebek arabaları da geçebilseydi diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x