İzmir Emniyeti’nde "kulaklık" uygulaması...

İzmir Emniyeti'nde "kulaklık" uygulaması...

İzmir Emniyeti'nde "kulaklık" uygulaması...

04 Mart 2018 - 13:40


İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, personelin can güvenliği ve etrafa daha duyarlı bakabilmesi için ihtiyaç duyulması halinde cep telefonu görüşmelerinin kulaklıkla yapılması yönünde uygulama başlattıklarını söyledi.
İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın,  personelin can güvenliği ve etrafa daha duyarlı bakabilmesi için ihtiyaç  duyulması halinde cep telefonu görüşmelerinin kulaklıkla yapılması yönünde  uygulama başlattıklarını söyledi.  Aşkın, hayata geçirilen uygulamaya ilişkin  yaptığı  açıklamada, polislerin çağın vazgeçilmez iletişim aracı haline gelen cep  telefonlarıyla meşgul olmasını istemediklerini ifade etti.

 Mecbur kalmadıkça cep telefonuyla konuşulmaması gerektiğine dikkati  çeken Aşkın, görev gereği cep telefonuna ihtiyaç duyulması halinde görüşmenin  bundan böyle kulaklıkla yapılacağını belirtti. Uygulamaya bilimsel yöntem ve deneyimleri sonucunda başladıklarını  vurgulayan Aşkın, şöyle konuştu: "Sokakta cep telefonuyla konuşan polis, bir elini kullanamıyor ve  bakış açısı da daraldığı için etrafa daha iyi ve dikkatli bakması zorlaşıyor.  Bunun görevli polisimizin can güvenliğini sıkıntıya soktuğunu gördük. Bu nedenle  de tüm personelimizin mecbur kaldıklarında cep telefonlarını kulaklıkla  kullanmalarının uygun olduğunu düşünüyoruz."  
 Kulaklıkla polisin daha serbest hareket ettiğinin, etrafa daha duyarlı  ve dikkatli bakabileceğinin, muhtemel bir saldırıya karşı müdahalede  bulunabileceğinin altını çizen Aşkın, şunları kaydetti: "Ülkemiz birçok alanda terörle mücadele ediyor. Ülkemizin her  tarafından olduğu gibi bugün güvenlik güçlerimiz Afrin'de de terörle mücadelesini  sürdürüyor. Şehirlerimizde, dağlarımızda terörle çok etkin bir mücadele  yürütüyoruz. Bu alçak terör örgütlerinin güvenlik güçlerimizi hedef aldıklarını  biliyoruz. Onun için arkadaşlarımızın kendi can güvenlikleri açısından etrafa  daha duyarlı bakabilmeleri için ihtiyaç duyulması halinde cep telefonları ile  kulaklıkla konuşmalarının daha güvenli olduğunu değerlendirerek böyle bir  uygulamaya başladık.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x