İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ GELİŞİM...

İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ GELİŞİM AKADEMİSİ HIZ KESMİYOR

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi kapsamında İzmirli eğitimciler ile alanında uzmanlaşmış kişileri bir araya getirmeye devam ediyor.

28 Mart 2018 - 16:30


15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda İzmir’de görev yapan öğretmenleri “Şair Gözü İle Hayata Bakmak” konulu seminerde hukukçu yazar Nur Hayati İnanç ile bir araya gelirken, İzmir’de görev yapan eğitim yöneticileri de “Okullarda Etkili Değerler Uygulamaları” konulu seminerde Marmara üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof.Dr.Halil Ekşi ile bir araya geldi.

Öğrenmeyi seven öğretmenlerimiz var..

Seminerlerin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi Mesleki gelişim akademisi kapsamında Türkiye’de alanında uzman olan hocaları öğretmen ve öğrenciler ile bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Yahşi, “Bu buluşmalar ile öğretmenlerimiz elde ettikleri bilgi ve birikimleri okullarına götürme şansı bulacaklar. Yapılan çalışmalar gönüllülük esasına dayalı olmasına rağmen öğretmenlerimiz öğrenmeyi sevdikleri için haftada üç, dört çalışma yapmamıza rağmen salonlarımız dolup taşıyor. Zor bir mesleği icra ettiğimizi her daim söylüyorum. Beslenmemiz gerektiğini söylüyorum. Aşkı heyecanı yüreğimizde tutmamız gerektiğini söylüyorum. Yaptığımız işte en önemli unsur olan heyecanı kaybettiğimiz zaman orada bir durgunluk başlıyor, bir sıkıntı başlıyor ve daha sonrasında da hoş olmayan manzaraları görüyoruz. Okulları sıkı sık dolaşıp takip edip okullarımızda yapılmış olan güzel çalışmaların duyurulması yönünde bir talimatım oldu. Bu sayede okullarımızda gerçekleştirilen güzel çalışmalar hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Bu noktada özverili çalışmalara rastlıyoruz. “dedi

Şiirde mana hususunda ısrar etmek bülbülü eti için kesmeye benzer

Eğitimin İnsan yaşamındaki yerine de değinen İnanç “Eğitim insanı iyi ya da kötü her iki uca da götürür” dedi. Divan şiirine ve bu şiir türünün usta şairlerine konuşmasında yer ver veren Nur Hayati İnanç, “Aruzla yazılan şiir okunurken dinleyenlerin manayı önemsememesi gerektiği düşünülür. Şiirde mana hususunda ısrar etmek bülbülü eti için kesmeye benzer.” dedi.

Değerler eğitimi akademik başarıyı da yanında getirir..

Marmara üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof.Dr.Halil Ekşi ise eğitimcilerle bir araya geldiği seminerde Değerler eğitimi kavramının eğitim sistemimize girişi ve gelişimi hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında değerler eğitiminin tarihimizdeki ve kültürümüzdeki yerine de yer veren Ekşi, “Eğer okullarınızda iyi bir değerler eğitimi programı yapılandırırsanız, bu durum akademik başarıyı da beraberinde getirecektir.”

Değerler eğitimi verilirken karşılaşılan zorluklardan bahseden Ekşi, “Burada en temel sorun değerler eğitimi felsefemizin olmaması. Şahsi kanaatim akademik başarı eğitimin amaçlarını garanti etmiyor. Değerler eğitimi programı öğrenci merkezli olmalı. Bu eğitimin özü rol model olmaktır. Değerler eğitimi meyveleri çok sonra toplanan bir yaklaşımdır. Öğrencilerin temel insani değerleri kazanabilmeleri için duygusal yakınlık hissetmeleri ve bunu davranışa dönüştürecek bir okul iklimine sahip olmaları gerekir. Bu iş için sadece söz yeterli değildir. Bu sizin onlara rol model olmanızla ilgilidir. Model üçayaklı olmalıdır. Okulun tamamı, sınıf içi ve veli işbirliği. İyi bir değerlendirme eğitimi

için mutlaka aile katılı olmalıdır. Kendi değerler eğitimi programınızı kendi okulunuza göre oluşturmalısınız. Çocuklar okullarda geçirdiği vakit neticesinde mutlaka karakterlerinde ve davranışlarında bir değişime uğruyorlar. “ şeklinde konuşan Ekşi;

Okulların yaptığı çalışmaların gönüllülük esasına dayalı olması gerektiğini vurgulayarak, öğretmenlerin değerler eğitimi kapsamında öğrenciye kazandırmak istedikleri davranışı dersin içinde anlattığı konuya yedirerek vermesinin altını çizdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x