KAHVE KÖPÜĞÜNDE İNOVASYON!

KAHVE KÖPÜĞÜNDE İNOVASYON!

KAHVE KÖPÜĞÜNDE İNOVASYON!

30 Temmuz 2017 - 19:30

 

İzmirli kadın girişimcinin geliştirdiği makine, 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle kahve köpüğünün üzerine istenilen desenin çizilmesini sağlıyor.
İzmirli kadın girişimci Gizem Acar  Yavuz'un geliştirdiği, kahve köpüğünün üzerine 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle el  değmeden ve kalıp kullanmadan istenilen desenin çizilmesine olanak sağlayan  teknoloji, kafeterya, seyahat firmaları, ofis ve otellerden yoğun ilgi görüyor.

Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren  firmanın kurucu ortağı ve genel müdürü Gizem Acar Yavuz, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yüksek lisansını yaparken gıda  yazıcıları üzerine çalışmalara başladığını, daha sonra kurduğu ekiple el değmeden  uygulanan, kalıba gerek duyulmayan gıda yazıcıları üzerine çalışma yaptıklarını  söyledi.

Geliştirdikleri çeşitli ürünlere patent aldıklarını, bu ürünlerden  biri olan ve kahve köpüğüne desen baskısı sağlayan teknolojiyi içeren içecek  yazıcısının büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yavuz, "3 boyutlu yazıcı  teknolojisini gıda ürünlerine uyarladık. Sınırsız tasarım olanağı sunan makineler  üzerinde Ar-Ge çalışmaları yaptık. Bunlardan ilki içecek yazıcısı. Bu yazıcının  içindeki kartuşta doğal kahve özütleri var, bunlar köpüğün üzerine işleniyor."  dedi.

Bu teknolojiyle kahve köpüğünün üzerine yazı, fotoğraf, logo ya da  desen basabildiklerini anlatan Yavuz, yazıcının müşterilerine özgü sunum yapmak  isteyen kafeterya, seyahat firması, ofis ve otellerden yoğun talep gördüğünü  ifade etti.

Yavuz, şu bilgileri verdi: "Geliştirdiğimiz üründe telefonunuzdan fotoğraf çekip internet  aracılığıyla makineye gönderiyorsunuz ve saniyeler içinde içeceğinizin üzerine  baskı olarak size geliyor. Ya da eşinize, sevgilinize sürpriz yapmak  istiyorsunuz. Yine aynı yöntemle köpük üzerine aynı çalışma yapılıp size  sunulabilir. Bir nevi su üzerine tamamen doğal gıda ürünlerini kullanarak yazı  yazıyoruz. Fiyatı 2 bin avrodan başlıyor ve istenilen donanıma göre  yükselebiliyor. Şu ana kadar yaklaşık 30 tane sattık, 300'ün üzerinde de sipariş  var."

Yavuz, Türkiye'de bu makineyi üreten ilk ve tek firma olduklarını  vurgulayarak, müşterilerin köpüğün üzerinde resimleri ya da adlarının bulunduğu  kahveleri görmekten büyük memnuniyet duyduğunu, bu şekilde servis edilen  sunumların müşteriye kendisini özel hissettirdiğini aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x