Kalın’dan Önemli Açıklamalar!

Kalın'dan Önemli Açıklamalar!

04 Kasım 2019 - 18:33

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Kalın'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Barış Pınarı Harekatı, kuzey Suriye'de terör devleti kurmayı hedefleyen amaçları ortadan kaldırmıştır. Ama teyakkuz halimiz devam etmektedir. Zira teröristlerin hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini biliyoruz, Suriye üzerine oynanan oyunları biliyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunu ifade etmiştir.

Adalet Bakanlığımız uzayan davaların hızlandırılması, vatandaşın yargıya olan güvenin arttırılması noktasında hazırladıkları taslağı kabinede paylaştılar. Milli Savunma Bakanlığımızın sunumları oldu. Dışişleri Bakanımızın da Barış Pınarı Harekatı ve sonrasında bir sunumu oldu. Barış Pınarı Harekatı sadece bizim ve bölgemizi değil dünya siyasetini ilgilendirmesi hasebiyle önemini koruyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir terör unsurlarını temizlemek ve mültecilerin güvenli bir şekilde bölgeye dönecek şartları oluşturmak.

YPG'nin hem Suriye Milli Ordusu'na hem de TSK birliklerine taciz atışları yapmaktadır. Amaç bizim karşılık vermemiz. Bir propaganda oyunu oynuyorlar. Biz Türkiye olarak bölgedeki bütün azınlıkarın can ve mal güvenliği konusunda azami hassasiyeti gösterdik. Terör örgütü ile mücadelemiz devam edecek. Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci hedefi olarak mültecilerin evlerine dönmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Mülteci meselesi sadece Türkiye'nin meselesi değil. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x