Kalleş Saldırı!

Kalleş Saldırı!

28 Ekim 2020 - 14:47

Ermenistan, Berde şehir merkezini vurdu. İlk belirlemelere göre, füzelerin isabet ettiği şehir merkezinde hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi

 
Alınan habere göre, Ermenistan ordusunun attığı füzelerden biri otomobilin üzerine düştü. Araç alev aldı. Ermenistan'ın Berde şehir merkezine düzenlediği saldırıda, Azerbaycan Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, can kaybı 20'ye yükselirken, yaralı sayısı 60'e çıktı. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı "İnsani ateşkesi ihlal eden Ermenistan silahlı kuvvetleri, Berde kentini Smerç tipi füze sistemiyle vurdu" ifadelerini kullandı. 

Füze parçalarının bölgedeki araçlara ve dükkanlara isabet ettiği, otomobil ve iş yerlerinin alev aldığı görüldü.

Berde'ye atılan 9M525 tipi smerç füzesinin fotoğrafları yayımlandı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Azerbaycan'ın günahsız halkına karşı suç işlemeye devam ediyorlar. Kollektif bir cezalandırmaya gidilmelidir. Hayatını yitirenler arasında kadınlar ve masum çocuklar var. Bu yine bir katliamdır, Hocalı Soykırımı'nın devamıdır. Ermenistan, Azerbaycan'a karşı kültürel soykırım uyguluyor. Etnik temizliğin bariz bir örneğidir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına Allah'tan sabır diliyoruz." açıklamasında bulundu. 


ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes 26 Ekim'de yerel saatle 08.00'de yürürlüğe girmişti.

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 28 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırılarının neden olduğu can kayıplarını açıkladı.

Buna göre, söz konusu dönemde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 69 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 322 kişi yaralandı.

Ermenistan'ın saldırılarında 2 bin 338 ev, 92 apartman ve 415 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x