Kemal Karataş İzmir İl Başkan Adaylığını Açıkladı!

Kemal Karataş İzmir İl Başkan Adaylığını Açıkladı!

2019 yerel seçimlerine az bir süre kala İzmir siyasetinde dengeler değişmeye başladı. İzmir'de CHP siyasetinin kilometre taşlarından olan Kemal Karataş, 7 Ocak’ta yapılacak olan İl Başkanlığı Kongresi’nde yeniden aday olacağını açıkladı.

30 Aralık 2017 - 13:35 - Güncelleme: 30 Aralık 2017 - 13:44

CHP İzmir il eski başkanı Kemal Karataş, yeniden il başkanlığına aday oldu. Uzun zamandır kulislerde adı geçen eski il başkanı, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan toplantı ile yeniden aday olacağını resmi olarak duyurdu.

Aynı zamanda İzlenen Haber gazetesi köşe yazarı da olan Karataş, ‘7 Ocak'ta yapılacak kongre'de adaylığımı koyuyorum. Ülkem bir kabusun içine itilirken, buna kaygısız bakmak hiçbirimizin hakkı değil. Eğer ‘Mustafa Kemal Türkiyesi’nde yaşıyorsak, hepimiz bu kavganın içinde olmak zorundayız. Daha iyi sonuçlar alabilmek, AKP’nin İzmir’i ele geçirme projelerine son vermek, onları durdurabilmek için il başkanlığına aday oluyorum. Ben bu partide uzun dönem görev yaptım. Hiçbir başarı tesadüf değildir.’ Diye konuştu.

Daha önce 5 dönem İzmir İl Başkanlığı görevi yürüten Karataş, 2019’da gelecek rejim değişikliğini sert bir dille eleştirdi. CHP İzmir’in yeni adayı, ‘Makas kapanıyor... Adalet ve Kalkınma Partisi geliyor, Cumhurbaşkanı geliyor, Başbakan geliyor İzmir'i fırçalıyor. Çıt kırıldım olduk. Teslim etmeyiz Cumhuriyet'i bu gericilere. Ben bunu yapacağım. Halk iyi ki CHP oy veriyorum diyecek. Bunun için adayım.’ Diye ekledi.

İŞTE KEMAL KARATAŞ’IN SATIR BAŞLARI…

 

‘FAŞİZM VE DİKTATÖRLÜK HERKESİN BAŞINA BELA SARIYOR’

Cumhuriyet kurulduğundan beri menderes, Demirel, Tansu Çiller ve Özal dönemlerinde bile bu ülkenin rejimini değiştirmeye yönelik adımlar atılmamıştı. Faşizm ve diktatörlük herkesin başına bela sarıyor. İnsanlar korkulu bir yaşamın içindeler. İşverenler de öyle gençlik birimleri de öyle, köylü de öyle, işçi de öyle. Bu 2019'da bunu durduracağız, ya da durduracağız.

Yeni yıl ülkeye kâbus gibi çöken ve bu iktidarın bu ülke insanına bu Türkiye'ye biçmek istediği bir yeni yönetim biçimi, Cumhuriyet'ten yana insanları kaygı ile düşündürüyor. Yarın yılbaşı kutlamalarına bile bu siyasi iktidar nasıl yasaklar getiriyor görüyoruz. Bu siyasi iktidar bir kabus gibi bu ülke rejimi değiştirmeye yönelik adımlar atıyor. KHK ile meclisi hiçe sayan, bir gece ansızın bir kişinin istediği gibi dizayn eden iki satırlık geleceğini karartan maddeler ekleyerek, kendi rejimlerini 15 yıldır kurmaya çalışıyorlar.

2019 yılına giderken, Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırılacak ve Akp'nin kafasındaki gerici iktidar, Türkiye'de egemen olmuş olacak. Türk insanına bir gerici yaşam biçimi öneriliyor. Yarın yapılacak yılbaşı kutlamalarına bile getirilecek yasaklar bunun en net örneğidir. Birtakım insanların dillerinde dolaşan laflar ve söylemler. 'Müslüman insanlar yılbaşı kutlamazlar! ' işte Türkiye, böyle bir dönemde bir rejim değişikliği ile karşı karşıya.

‘BÜTÜN İLÇELERİ ALACAĞIM ‘

1987'de de bir referandum yapılmıştı. Siyasi yasakların kaldırılması ile ilgili bir referandum. Turgut Özal başbakan. Siyasi yasaklı olan 80 öncesi siyasi yasakların kaldırılması ile ilgili bir referandum. O dönemin SHP'de il başkanıydım. Örgütümle , inanmış insanlarla CHP'li yöneticilerle yönettim ki İzmir'de sadece ve sadece İzmir'de 70 bin farkla siyasi yasakları kaldıran bir il başkanı oldum ben. Bu bir tesadüf değildir. 89 yerel seçimleri yapıldı. 89 yerel seçimlerinin de il başkanıydım. O dönem de tire belediyesi hariç bütün ilçelerde belediye başkanlıklarını kazanan bir il başkanıydım. 89 geldi 2019. 89'da da bütün ilçeleri alacağıma inanmıştım. Kimse inanmamıştı. Ama alacağım, yaptığım çalışmalarla, belirlediğim diyaloglarla, halka yaşadığım iç içe bir siyasi mücadeleyle…

Şimdi 2019, kadrolarımla, inanmış insanlarla bu toplumda daha güvenilir, daha inanılır ve arkasında desteklenir bir parti kurmaya ant içtim. Ben tombala çekmiyorum, kart çekmiyorum, çalışmayı vaad ediyorum. Çalışan insanlar, toplumda var olan, halkla diyalog kuran insanlardır.

‘30 İLÇEYİ ALMASAM ÖRGÜTÜMÜ TOPLAR GİDERİM’

İzmir'in halkı hep CHP'ye destek vermiştir. Ama ben bunun rahatlığı ve bunun tembelliği içerisinde olmayacak bir CHP’yi korumaya ant içiyorum. Ne yapayım? Elimde başka şey yok ki? Başka seçenek yok ki? Mecburen CHP'ye oy veriyorum. Sosyal yaşantımda bir farklılık olmasın, CHP’ye kerhen oy veriyorum demeyen bir halkı yaratmak istiyorum. Eğer 30 ilçeyi alamazsam, 28'e kalırsam tüm örgütümü, toplarım beni seçen 650 delegeyi toplarım, milletvekillerimi toplarım devam et derlerse, ederim. Sen artık bırak derlerse bırakırım. Bu örgüte ben hiçbir zaman utanç verici bir hale sokmadım. Örgütümün başını hiç eğmedim . Yaptığım mitingleri de bilirsiniz.

İl başkanlığı adaylığı koyarken, örgütte bir ilçe başkanlığı birlikteliği oluşturdu. Hiçkimse tarafsız görünüme başvurmadan adaylık duyurusunu ilan ederken, delegeler yanında bulunmayacak dediler. Ve hiçbir arkadaşa haber vermeden, hiçbir delegeye çağrım olmadı. Böyle bir dönemde İzmir il başkanlığına aday oluyorum. 7 Ocak'ta örgüt uygun görürse bu toplantıların sonucunda, örgütümle, inançlı insanlarımla bu yola çıkmaya kararlıyım. Ve bu kararda bütün belediyeleri tekrar kazanmak vaadiyle adaylığımı koyuyorum.

‘CHP ENTİRKALAR PARTİSİ OLMAMALIDIR’

Ben bu görevi yapmış, son derece kurallara bağlı, son derece partinin tüzüğüne ve yönetmeliklerine bağlı biriyim. Bu süreçte herkes iyi niyetli, süreci çözmeye yönelik adımlar atmış olabilirler. Yanlış adımlardı. Kongreyi bir dönem biterken, yeni bir kongre süreci geldiğinde bu süreci mevcut il başkanı ve onun yönetiminde insanlar yürütürler. Bu süreci iyi kullanmak gerekir. CHP entrikalar partisi olmamalıdır. Bu partinin vicdanı var. Bu partinin aklı var, Bu partinin geleceği var. İlçe başkanları bir araya geldiler. Ne hikmetse belediyeyi kazanmadığımızı bir bölgede yapılıyor. Belediyesi olmayan bir ilçede birkaç ilçe başkanının organizasyonuyla Torbalı’da ilçe başkanları toplantısı düzenlendi. Bir komite kurdular. Bu süreci yönetiyorlar.

‘TESLİM ETMEYİZ CUMHURİYET’İ BU GERİCİLERE’

Görevde olduğum zamanla, görevde olmadığım zamanla siyasi yaşamımda çok farklılık olmaz. Eğer görevdeysem partiye gelirim. Saat 9 'u geçirmem. İl başkanlığı bitti. Ama siyasetten hiç kopmadım. Siyasi yazılarıma göz atarsanız. Her gün siyasetin içinde olduğumu görürsünüz. Bunu bilmeyenler, bunu anlamayanlar, neden tekrar Kemal Karataş geliyor? gibi bir anlayış içerisindeler. Yaşlı derler. Siyasette boks mu yapacağız, güreş mi tutacağız? Sizin genç diye nitelendirdiğiniz isimlerden daha gencim. Tamam, genç olsun. İlçe başkanlarının çizdiği bir şablon var. Tecrübeli, mücadeleci, azimli, kararlı ve kimseye boyun eğmeyen... Ben de o asi ruh var. Sadece ve sadece partilimin önünde, halkın önünde eğilirim. Hiçkimse beni zincirleyemez, tutsak edemez. Kendi fikirlerini empoze ederek bana yanlış yaptıramaz. Kendime bağlı, benim emrimde çalışacak adamı ne yönetici yaparım, ne milletvekili yaparım ve delege yaparım...

 ‘MEYDANLARA ÇIKMAYA HAZIRIM’

Diyaloglarım var. Sürüyor. 7 Ocak tarihine kadar bütün ilçeleri dolaşacağım. İçerisinde bulunduğumuz durumu anlatacağım.

İl Başkanı seçilmiş gibi meydanlara çıkmaya hazırım. Bu karanlıkları müstehak gören partiye karşı mücadeleye hazırım. Tembeller çekinir benden. İstemezler benimle tanışmayı. Sorun etrafa, Kemal Karataş'ı istemeyenlere sorun. Ben iki kuruşla meşhur olmam. Ama kimsenin de hakkını yedirtmem. Partimi yine zafere taşıyacağım. Örgüt var. Sinmiş. Ama duruyor. Alınmasın. Var mı yok mu bilmiyorum ben. Elleri kolları bağlı. Bende zincir olmaz. Milletvekillerim kendileri çalışıyor. Kim nasıl çalışacak kimse bilmiyor. Koordinasyon yok. Böyle program olmaz böyle bir çalışma olmaz. Genel başkan konuşuyor grupta orada kalıyor. Kim indirecek bunları sokağa? Kim devamlı dile getirecek? Onun için benden tembeller kaçar.

 

Kemal Karataş, daha önce 5 dönem Chp İzmir İl Başkanlığı görevini yürütmüştü. 

 

 

 

 

 

Haber: Ezgi Taşlı

 

 

 

 

2017/12/2017-12-30-13-44-18.jpg
2017/12/2017-12-30-13-44-23.jpg
2017/12/2017-12-30-13-44-26.jpg
2017/12/2017-12-30-13-44-30.jpg
2017/12/2017-12-30-13-44-48.jpg
2017/12/2017-12-30-13-44-53.jpg
2017/12/2017-12-30-13-44-58.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x