KENDİNİ İHBAR EDEN FETÖ ÜYESİNE HAPİS ŞOKU

KENDİNİ İHBAR EDEN FETÖ ÜYESİNE HAPİS ŞOKU

KENDİNİ İHBAR EDEN FETÖ ÜYESİNE HAPİS ŞOKU

21 Haziran 2017 - 15:25

İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığına 18 Aralık 2014'te gönderdiği dilekçede, "20 yıldır  örgüt içinde yer aldığını" yazarak kendini ihbar eden,  FETÖ'ye bağlı okullarda  çalışan öğretmene 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan, meslekten ihraç  edilmeden önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı dilekçede "20 yıldır  örgütün içinde yer aldığını yazan" öğretmen Alper Ertürk, 7 yıl 6 ay hapis  cezasına çarptırıldı.

Aydın Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 2.  duruşmasına, KHK ile kapatılmadan önce FETÖ'ye bağlı okullarda çalışan tutuklu  sanık Ertürk, yakınları ve avukatı katıldı.

Duruşmada, sanığın 18 Aralık 2014'te İstanbul Cumhuriyet  Başsavcılığına gönderilmek üzere sunduğu ve "Camia, cemaat gibi adlarla anılan  hizmet hareketinin içinde 20 yıldır bulunuyorum. Eğer camia bir örgütse, Zaman  gazetesi okumak, STV izlemek suçsa ben de kendimi ihbar ediyorum. Gereğinin  yapılmasını arz ediyorum." ifadelerinin yer aldığı dilekçe okundu.

Daha sonra savunma yapan Ertürk, FETÖ üyesi olmadığını ileri sürerek,  telefonundaki ByLock programını kullandığı yönündeki iddiaları da kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7  yıl 6 ay hapis cezası verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x