KENT GİRİŞİNE 25 METRELİK PEŞMERGE HEYKELİ!

KENT GİRİŞİNE 25 METRELİK PEŞMERGE HEYKELİ!

KENT GİRİŞİNE 25 METRELİK PEŞMERGE HEYKELİ!

11 Temmuz 2017 - 19:50

Irak'ın Kerkük kentinin kuzey girişine 25 metre yüksekliğe sahip Peşmerge heykeli dikildi. Heykele Türkmen ve Araplar'dan tepki var.
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük İl Teşkilat Sorumlusu Muhammet Ağa,  ''Kerkük'te sadece Peşmergenin kanı dökülmedi. Beşir,Tazehurmatu,  Dakuk, Tuzhurmatu ve Irak'ın her yerinde Türkmenler de canlarını verdi. Bu  heykelle Kerkük'ün bir tek Peşmerge tarafından korunduğu mesajının verilmesini  kesinlikle reddediyoruz'' dedi.

Ağa, ''Bu heykelin dikilmesiyle Kerkük'ün Kürtlerin olduğunu göstermek  istiyorlar. Irak Türkmen Cephesi olarak Kerkük'ün güney girişinde bir Türkmen  askerinin heykelini dikeceğiz.'' ifadesini kullandı.
"Başkalarını rencide etmemeli"

Kerkük'te Kürt kökenli Berzan Dello, "Yıllardır Kerkük'ü tek başına  terörden koruyan Peşmerge için bu heykelin dikilmesi en doğal haktır. Bu kentin  terörden korunması için en büyük kurbanı veren Peşmerge güçleri oldu. Peşmerge  bir tek Kürtleri değil, tüm etnik grupları korudu.'' görüşünü savunurken, Arap  Sait Nizamettin,''Bu adım (Peşmerge heykeli) kabul edilemez. Hiç kimse yaptığı  fedakarlıklar üzerinden başkalarını rencide etmemeli. Burası tüm Kerküklülerin  memleketidir.'' dedi.

Türkmen kökenli Adnan Kerküklü de ''Peşmergenin Kerkük için  fedakarlıklarda bulunması kentin Kürt olduğu anlamını taşımaz." diye konuştu. 

Kerkük'ün kuzey girişinde, Vali Necmeddin Kerim'in talimatıyla 25  metre yüksekliğe sahip Peşmerge heykeli dikildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x