"Kimse Zarar Görmesin Diye..."

"Kimse Zarar Görmesin Diye..."

26 Kasım 2018 - 13:25

İstanbul Sancaktepe'de askeri bir helikopter düştü. Kazada 4 askerimiz şehit oldu, bir askerimiz yaralandı. Olay yerinde incelemede bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, "İki subay, iki astsubay şehit oldu. Helikopter havaalınına iniş yapmaya çalışırken Sancaktepe'ye düştü" dedi

İstanbul Sancaktepe'de askeri bir helikopter düştü, 4 asker şehit oldu bir asker ise yaralandı. Helikopter Sarıgazi Mahallesi'nde sokak arasına düştü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sancaktepe'de 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı açıklamada, "2 subay, 2 astsubayımız şehit oldu. Yaralı askerimiz tedavi altında" dedi.
İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopterin  düşmesi sonucu, 4 asker şehit olurken, bir asker yaralandı.  Alınan bilgiye göre, Sancaktepe'de Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki  4 katlı binanın çatısına çarpan askeri helikopter, sokağa düştü. Haber verilmesi üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk  edildi. Askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit olurken, bir asker  yaralandı. Yaralı asker, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Olay yerine gelen ekiplerin çalışmaları sürüyor. Sokakta güvenlik şeridi oluşturan polis, vatandaşların olay yerine  girişine izin vermiyor.
 
BAKAN AKAR'DAN İLK AÇIKLAMA
 
Milli Savunma Bakanı Akar "Helikopterde 2 subay 2 astsubay ve 1 uzman çavuş bulunmaktaydı. 11.02'de helikopterle irtibat kesilmiştir. Daha sonrada bu kaza meydana geldi. Kaza sonrası 2 subayımız be 2 astsubayımız şehit oldu. Uzman çavuşumuz şu anda ameliyathanede. Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir. Hem adli hem idari soruşturma sürmekte" ifadelerini kullandı. 
 
EĞİTİM UÇUŞU İÇİN HAVALANMIŞTI
 
Sancaktepe'de düşen UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandra'dan saat 10:32'de havalandığı ve yine Samandra'ya iniş yapacağı öğrenildi.

 
SANCAKTEPE'DE DÜŞEN HELİKOPTERİN PARÇALARI ÇEVREYE YAYILDI 

 
Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. Kazada 4 asker şehit oldu. Kaza sonrası olay yerinden çekilen görüntülerde helikopterin parçalarının çevreye dağıldığı görülüyor. Sağlık, itfaiye ve polisin yanı sıra askeri ekibin de olay yerinde inceleme yaptığı görülüyor. 
 
VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Yerlikaya: "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri  helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız  var. Yaralılara yönelik tedavi ve olayın  sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam  etmektedir."

AKAR İNCELEMEDE BULUNDU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İstanbul Valisi  Ali Yerlikaya, eğitim uçuşu sırada askeri helikopterin düştüğü Samandıra'ya  geldi. 
 
Bakan Akar ile Vali Yerlikaya, askeri helikopterin, Sancaktepe  Samandıra Mahallesi Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına  çarptıktan düştüğü kaza alanında incelemelerde bulundu.
 
Helikopterin düştüğü sokaklar trafiğe kapatılırken, polis, jandarma,  itfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sancaktepe'de 4 askerin şehit olduğu  helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı
 

BELEDİYE BAŞKANI: APARTMANIN YAN BAHÇESİNE DÜŞTÜ

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, helikopterin eğitim uçuşu için havalandığını, bölgenin askeri alan yakın olduğunu ifade ederek, 'Burada Kava Havacılık Alayı var. Eğitim uçuşları yapılabiliyor. Sarıgazi'deki apartmanın yan bahçesine düşüyor. Hava koşullarında ciddi bir bozukluk yok. Burada mevsimine göre 23.00'e kadar uçuşlar oluyor' diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x