Kış saati uygulaması geri mi geliyor?

Kış saati uygulaması geri mi geliyor?

Kış saati uygulaması geri mi geliyor?

19 Aralık 2016 - 15:03

Kış saati uygulamasının geri gelmesini isteyen vatandaşlar, #Saatler1SaatGeriAlınsın etiketiyle tepkilerini dile getiriyor. Peki, Saatler 1 saat geri alınacak mı? Kış saati uygulamasının kaldırılıp yaz saatinin sabitlenmesi projesinin fikir babası İTÜ’lü akademisyenler, kış saati uygulaması tepkilerine yönelik bir alternatif sundu. İşte, bu alternatifin detayları ve sosyal medyadaki kış saati uygulamasına tepkilerden bazıları!

Kış saati uygulamasının bu yıl uygulanmaması, çalışanların ve öğrencilerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Ülkemizde 45 yıldan bu yana yürürlükte olan kış saati uygulamasında bu yıl değişikliğe gidildi, önceki yılların aksine bu yıl ekim ayında saatler 1 saat geri alınmadı. Yaz saati uygulamasının kışın da sürdürülmesi nedeniyle karanlıkta yollara düşmek zorunda kalan bazı vatandaşlar, sosyal medyada hızla yayılan #Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagine destek oldu. Ayrıca “Saatler yeniden geri alınsın” başlıklı imza kampanyası gerçekleşti. Kış saati uygulamasına şikayetlerin artmasıyla birlikte yeni öneriler de gelmeye başladı. Bu önerilerden biri de “Saatler yerine okulları ileri alalım.” oldu.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI TEPKİLERİNE YANIT

Kış saati uygulamasının kaldırılıp yaz saatinin sabitlenmesi projesinin fikir babası İTÜ’lü akademisyenler, “Saatler 1 saat geri alınsın” şikâyetlerine yeni çözüm önerdiler: “Sorun okulların erken başlaması. Aralık ile ocak ayları arasında batı bölgelerinde okullar yarım saat geç başlatılabilir”.Enerji Bakanlığı’nın yaz saati uygulamasını sabitlerken esas aldığı ‘Yaz Saati Uygulaması Güneş Işınımı, Güneşlenme Süresi ve Elektrik Tüketim Verilerine Bağlı Olarak Analizi ve Modellemesi’ adlı projenin sahibi akademisyenler, uygulamadaki sorunun aşılması için okulların geç başlaması gerektiğini söylüyor. Projeyi yöneten İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin, şikâyetlere ilişkin, “Aralık ile ocak ayları arasında, batı bölgelerinde, ihtiyaç duyulan illerde, çocukların eğitimi sömestr tatiline kadar yarım saat geç başlatılabilir” diyor.

#Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagi önceki gün Twitter'da Türkiye gündeminin ilk sırasına çıktı. İşte o tweetlerden bazıları:

Don't Bother

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x