Kızı gerdeğe girerken annesi...

Kızı gerdeğe girerken annesi...

Şoke eden olay!

21 Aralık 2017 - 12:04

KAYINVALİDE GERDEK GECESİNE ŞAHİT OLUYOR! DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN İLGİNÇ DÜĞÜN GELENEKLERİ

Kendi ülkemizde dahi farklılaşan geleneklere sahipken diğer ülkelerin düğün geleneklerinin aynı olmasını tabii ki bekleyemezdik. Buradan yola çıkarak yabancı ülkelerin düğün geleneklerine göz attık ve bu ülkelerde en çok uygulananları sizler için derledik...

KOLOMBİYA

Kayınvalide Gerdek Gecesine Şahit Oluyor! Dünyanın Dört Bir Yanından İlginç Düğün Gelenekleri

Kolombiya'da gelinin annesi gerdeğe giren çiftin yatağının kenarına oturarak ilk ilişkiye şahitlik ediyor.

BOSNA-HERSEK

Kayınvalide Gerdek Gecesine Şahit Oluyor! Dünyanın Dört Bir Yanından İlginç Düğün Gelenekleri

Bosna-Hersek'te evlenme çağına gelmiş gelin adayını isteyen damat adayı, kız evine yemeğe davet ediliyor ve ailenin büyükleri ile söz konusu evlilik hakkında tartışıyorlar. Kızın aile büyükleri damat adayı hakkında bir karara vardıktan sonra kahve ikramına geçiliyor. Şekerli kahve damat adayının evlilik için uygun görüldüğü, sade olması ise damat adayının reddedildiği anlamını taşıyor.

 

ÇEK CUMHURİYETİ

 

Kayınvalide Gerdek Gecesine Şahit Oluyor! Dünyanın Dört Bir Yanından İlginç Düğün GelenekleriDüğün yemeğinde gelinle damat çorbalarını da tek kaşıkla birbirlerine yedirirler. Damadın yakın arkadaşları gelini kaçırıp bir yere saklarlar. Damadın gelini bulmasıyla gelini hep koruyup kollayacağı simgelenir. Düğünün sonunda gelinin duvağı ve damadın ayakkabıları misafirler arasında dolaştırılır. Davetliler de çiftin balayı tatili için ayakkabı ve duvağın içine para koyarlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x