KOMUTANLAR BÖLGEDE! KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR!

KOMUTANLAR BÖLGEDE! KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR!

KOMUTANLAR BÖLGEDE! KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR!

13 Temmuz 2017 - 15:01

Kilis'te askerlerin kaldığı geçici birlikte çıkan yangın nedeniyle patlayan mühimmat, olay yerinden metrelerce uzağa saçıldı. 

Yangın nedeniyle yola ve çevre arazilere dağılan patlamayan mühimmat ise Gaziantep ve Diyarbakır'dan sevk edilen imha uzmanlarının arazi taramasıyla tespit ediliyor.
Komutanların da inceleme yaptığı bölgedeki  5 kilometrekarelik alan, çevreye saçılan mühimmat nedeniyle güvenlik çemberinde tutuluyor ve kimse yaklaştırılmıyor. Kilis- Gaziantep karayolu halen ulaşıma kapalı tutulduğu için bölgeden geçen araçlar ise, alternatif yollara yönlendiriliyor.

Ekipler tarafından belirlenen mühimmat, kontrollü şekilde imha ediliyor. Kilis- Gaziantep karayolunun saat 17.00'ye kadar kapalı tutulacağı, bu süre içerisinde ise tarama yapılarak araziye dağılan mühimmatın kontrollü şekilde imha edilip bölgenin güvenlik hale getireceği belirtildi.
KBRN TARAMASI YAPILDI

Öte yandan, yangın bölgesinde AFAD ekiplerince Kimyasal, Biyolojik,  Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekiplerince tarama yapıldı.

Yangının ardından olası bir tehlikeye karşı Gaziantep ve  Diyarbakır'dan gönderilen uzman ekipler, 5 kilometrelik bölümde tarama  gerçekleştirdi. Ekiplerin özel araçlarla yaptığı tarama işlemi sürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x