Korkulan Oldu !

Korkulan Oldu !

24 Temmuz 2018 - 12:51

İstanbul Beyoğlu Sütlüce'deki 4 katlı bir bina, yanındaki inşaat kazısı nedeniyle çöktü. 3 bina çökme tehlikesi nedeniyle daha önce boşaltılmıştı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Binanın ruhsatı ve iskanı yok, kaçak yapı" açıklaması yaptı. Demircan, hayati bir tehlike olmadığını kaydetti

 
İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İmrahor Caddesi Fuaye Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın yanındaki temel kazısı sırasında toprak kayması yaşandı.
Gece devam eden yağışlar nedeniyle 4 katlı binanın temelinde göçük meydana geldi.

Göçüğü gören vatandaşlar hemen binadakileri uyardı. Bina boşaltıldı. Bölgeye itfaiye ve zabıta ekipleri gönderildi.

BİNA ÇÖKTÜ!
Beyoğlu Sütlüce'de dört katlı bir apartmanın zemininde toprak kayması oluştu. İstinat duvarının çökmesinin ardından boşaltılan bina yıkıldı.

BİNA ÇÖKMEDEN ÖNCE NELER YAŞANDI?
4 katlı binanın yavaş yavaş aşağı doğru kaydığı görüldü. Polis ekipleri, olayı izlemek için gelen vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.


BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI DEMİRCAN: BİNANIN RUHSATI YOK
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"3 binada tehlike yaşıyoruz. 1994'te yapılmış, ruhsatı, iskanı olmayan bir bina, yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşıyor. Olay saat 10.30 sıralarında oldu. Hayati bir tehlike insanlar için şu an söz konusu değil. Binanın çökme tehlikesi var. Şu anda yapabileceğimiz sadece çevredeki insanların hayatlarını garantiye alacak tedbirler almak. Süreci izliyoruz. Binanın ruhsatı da iskanı da yok, kaçak bir yapı."

BİNANIN SAHİBİ KONUŞTU: OTEL İNŞAATI YAPILIYORDU
Açıklamalarda bulunan binanın sahibi Emin Ertürk, "Otel inşaatı yapılıyordu. Çalışmalar sırasında binada çatlaklar oldu. Uyardık ancak devam ettiler" dedi.
Binayı tamamen tahliye ettiklerine sevinen Ertürk, "Mal önemli değil, herkesin tahliye edilmesine mutluyuz" diye konuştu.

"GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE BİNA KAYIYOR"
Çevre sakinlerinden Gamzenur Tazegül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ses üzerine dışarı çıktığını belirterek, "Karşıdaki binanın yıkıldığını gördük. Polisler, bizim binanın da çökme riski olduğunu söyledi." dedi.
Yazgülü Cenan ise sesle irkildiklerini kaydederek, "Yan taraftaki binada toprak kayması olduğunu gördük. Şu an gözümüzün önünde bina kayıyor." diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x