Korkunç Plan!

Korkunç Plan!

27 Kasım 2018 - 08:34 - Güncelleme: 27 Kasım 2018 - 08:43

Kaşıkçı cinayetinin izini süren polis, Yalova’da Suudi işadamlarına ait iki villada arama yaptı. Villalardan birinin sahibinin Suudi infaz timiyle cinayetten bir gün önce ve bir gün sonra telefon görüşmesi yaptığı, vahşetin burada planlandığı ortaya çıktı. Timdeki Abahussain’in bir gün önce villayı ziyaret ettiği de belirlendi
 
 
2 Ekim’den bu yana gizemini koruyan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili soruşturma Yalova'ya uzandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ekipler dün sabah Yalova'nın Samanlı köyüne gitti. Yol kenarındaki bitişik iki villanın etrafından güvenlik çemberi oluşturan ekipler, ilk villada ceset-kadavra köpekleri ile arama yaptı. Ekipler kısa bir süre sonra da ikinci villaya geçti.

UZMAN KRİMİNAL EKİPLERİ GİTTİ
İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu ve konsolosluk lojmanlarında yapılan aramaların ardından yapılan en kapsamlı aramada uzman kriminal ekipler her iki malikaneninde özel bölümleri olup olmadığını araştırdı.


Villanın girişinde Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdülaziz ile Veliaht PrensiMuhammed bin Selman’ın resimlerinin olması dikkat çekti
BAHÇE'DE 3 SU KUYUSU
İlk villanın bahçesindeki kuyuda çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, itfaiye yardımıyla suyu tahliye edip numuneler aldı. 3750 metrekare alana sahip malikanenin bahçesindeki 3 adet su kuyusu da polis ekipleri tarafından didik didik aranıyor. Su kuyularındaki suların tahliyesinin ardından ekipler merdivenle kuyulara inip iz aramaya başladı.


Muhammed Alfozan ve Muhammed Alsuhai'ye ait olan villalarda özel ekipler 10 saate yakın arama yaptı.
 

KADAVRA KÖPEĞİ ARADI
İki polisin dedektör köpekle bahçesinde arama yaptığı ilk villanın girişindeki duvarda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın portrelerinin asılı olması dikkati çekti. Arama çalışmalarına İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden de polis müdürleri bizzat eşlik etti. 10 saat süren çalışmaların ardından ekipler, kuyulardan aldıkları numunelerle bölgeden ayrıldı.


Aramalarda kadavra köpeği de kullanıldı
 

CİNAYETTEN BİR GÜN ÖNCE GÖRÜŞME
Özel ekip tarafından yapılan incelemelerde önemli detaylara ulaşıldı. Villanın sahibi Muhammed el Fozan cinayetten bir gün önce 1 Ekim’de, infaz timinde yer alan “Ghozan” kod adlı Mansour Othman Abahussaın ile irtibat kurdu. Görüşmede cinayetin nasıl işleneceği konuşuldu. Bu bağlantının bir gün sonra 2 Ekim’de Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan konsolosluğunda katledildi. Cinayetten sonra bir gün sonra da 3 Ekim’de infaz timindeki Abahussaın, Muhammed el Fozan ile görüşerek cesedin nasıl yok edileceğini planladı. Ayrıca Abahussaın'ın cinayetten bir gün önce villayı ziyaret ettiği belirlendi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLADI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda da aramalar ilgili açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden birinin olaydan bir gün önce Yalova'da ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşıyla iletişim kurduğu tespit edildi. Bu görüşme, Kaşıkçı'nın cesedinin ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

Türkiye tam işbirliği yapar
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Cemal Kaşıkçı ile ilgili yürüttüğü soruşturmanın takdirle karşılandığını söyledi. Çavuşoğlu, “Uluslararası bir soruşturmada Türkiye tam iş birliği yapacaktır. Tüm belge ve bilgilerin paylaşımı dışında gereken neyse o konuda da her türlü desteği verecektir” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ile ortak basın toplantısı düzenledi. Yalova’da Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin arandığını hatırlatan Çavuşoğlu, soruşturmadaki tüm ayrıntılarının savcılık tarafından takip edildiğini söyledi.

İSTEYEN ÜLKELERE BİLGİ VERDİK
Çavuşoğlu şunları kaydetti: “Elimizdeki bilgileri ve bulguları isteyen ülkelerle de paylaştık. Amacımız bu cinayetin tüm boyutlarıyla aydınlatılmasıdır. Cevap aradığımız sorulardan bir tanesi de Kaşıkçı'nın cesedi nerede? Nereye gömüldü, ne yapıldı? Tabii ki bu cinayeti işleyenler şu anda Suudi Arabistan'ın elinde olduğu için doğrudan bir sorgulama yok. Dolayısıyla Suudi Arabistan başsavcısının bu konuda bilgi vermesi gerekiyor. Uluslararası bir soruşturmada Türkiye tam iş birliği yapacaktır. Tüm belge ve bilgilerin paylaşımı dışında gereken neyse o konuda da her türlü desteği verecektir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x