KORKUTAN UYARI ’’YARIN BÜYÜK BİR DEVREM BEKLENİYOR’’

KORKUTAN UYARI ''YARIN BÜYÜK BİR DEVREM BEKLENİYOR''

KORKUTAN UYARI ''YARIN BÜYÜK BİR DEVREM BEKLENİYOR''

06 Şubat 2017 - 15:48

Son bir aydır depremlerin meydana geldiği Çanakkale bugün 5,3'lük iki ayrıntı deprem ile sallandı. Bölge beşik gibi sallanmaya devam ederken herkesin aklına "Büyük bir depremin habercisi mi? Büyük Marmara depremine yol açar mı?" sorusunu akıllara getirdi. Konuyla ilgili konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan korkutan uyarılarda bulundu.
Sabah erken saatlerde Ege Denizi'nde merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıkları olan Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, sarsıntı Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyı şeridi ile Marmara Bölgesi'ndeki birçok yerde hissedilmişti. Çanakkale'ye 30 kilometre mesafedeki Bayırköy ile yakınlarındaki Çamköy'de de birçok ev hasar görmüş ahırdaki hayvanlar telef olmuştu. Saatlerdir ardı ardına sarsıntıların yaşandığı bölgede saat 13:58’de bir büyük deprem daha meydana geldi. afad verilerine göre bölge yine 5,3'lük bir şiddetle sarsıldı.

Çanakkale’den gelen haberler herkesin aklına “Büyük bir depremin habercisi mi? Büyük Marmara ya da Büyük Ege depremine yol açar mı?” sorusunu akıllara getirdi. Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan korkutucu ama önemli uyarılarda bulundu. Ercan “Yarın İzmir’de büyük bir deprem olabilir. Özellikle Ege bölgesinde taş evlerde oturanlar en az 15 gün evlerine girmemeli” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x