Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

08 Temmuz 2021 - 11:55

Endonezya medyası, Çin'in Endonezya'daki Sinovac aşı denemelerinde önde gelen bilim insanı Novilia Sjafri Bachtiar'ın şüpheli şekilde yeni tip koronavirüs nedeniyle (Covid-19) hayatını kaybettiğini duyurdu


 
Endonezya medyası, Çin'in Endonezya'daki Sinovac aşı denemelerinde önde gelen bilim insanı Novilia Sjafri Bachtiar'ın şüpheli şekilde yeni tip koronavirüs nedeniyle (Covid-19) hayatını kaybettiğini duyurdu

Novilia Sjafri Bachtiar'ın ölümü, Sinovac aşısının en yaygın olarak kullanıldığı ülkelerden biri olan Endonezya'da koronavirüsten ölümlerin rekor seviyelere ulaşmasının ardından geldi. 

Endonezyalı işadamı Erick Thohir, Instagram'dan yaptığı paylaşımda, Bachtiar'ın ölümünün büyük bir kayıp olduğunu söylerken, bilim insanının ölüm sebebine ilişkin bir açıklamada bulunmadı. İtalya ve Avrupa'nın dev futbol kulüplerinden FC Inter'in de eski sahibi olan Thoir, "Bachtiar, Sinovac ile işbirliği içindeki Kovid-19 aşı klinik denemeleri de dahil olmak üzere BioFarma tarafından yürütülen çok sayıda klinik araştırmanın başında ve çok önemli bilim insanıyd. Aşı, Covid-19 pandemisinden kurtulma çabalarımızın bir parçası olarak Endonezya'da on milyonlarca üretilip enjekte edildi" dedi.


 
BioFarma şirketi ise 50'li yaşlarının başında olan bilim insanı Novilia'nın ölümüyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Endonezya'da Sinovac aşısı olan sağlık çalışanlarının koronavirüse yakalanmaları ve ölümleri, aşının hastaneye yatış ve ölümü önlemedeki etkinliğine ilişkin soruları artırdı.

Bağımsız veri grubu Lapor Covid-19'a göre, çoğu Sinovac aşısı olan 131 sağlık çalışanından 50'sinin Temmuz'da olmak üzere, Haziran ayından bu yana hayatını kaybettiği aktarıldı. 

Endonezya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, vaka sayısı son 24 saatte 34 bin 379 artarak 2 milyon 379 bin 397'ye yükseldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 1040 artarak 61 bin 868'e yükseldi ve bir gün içinde en yüksek ölü sayısı görüldü.

OKSİJEN SIKINTISI YAŞANIYOR

Endonezya'nın Java Adası'ndaki bir devlet hastanesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören 33 hastanın oksijen stoklarının bitmesi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Yogyakarta şehrinde bulunan Dr. Sardjito Hastanesi sözcüsü Banu Hermawan, tedarikçilerden kaynaklanan gecikmeler nedeniyle sıvı oksijenin bitmesi sonucu Kovid-19 enfeksiyonunu şiddetli geçiren 33 hastanın yaşamını yitirdiğini açıkladı.
 
Sözcü Hermawan, şehrin en büyük hastanesindeki oksijen kıtlığının, durumu kötüleşen Kovid-19 hastalarının sayısının artmasından kaynaklandığını ifade etti.

Endonezya, Türkiye'de de uygulanan koronavirüs aşılarından olan, Çin menşeili Sinovac aşısını 12-17 yaşları arasındaki çocuklara uygulamaya başladı. Sinovac aşısı ilk olarak Cakarta'daki SMAN 20 Lisesi'ndeki öğrencilere uygulanıyotr. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x