Kritik Açıklama Yarın!

Kritik Açıklama Yarın!

24 Aralık 2019 - 14:59

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nunun Kanal İstanbul hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Kurum, "İBB'nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yoktur" dedi. İmamoğlu ise, konuya dair 'çok önemli' dediği açıklamasını yarın yapacak.


Akıllı Şehirler Eylem Planı tanıtımının ardından gazetecilere açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kurum, İBB Başkanı Ekrem imamoğlu'nun Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. "İBB'nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yoktur" deyin Kurum şunları söyledi: 

Murat Kurum'un açıklamaları şöyle:

"Dün ÇED sürecini tamamladık. 10 gün içerisinde olumlu veya olumsuz eleştirileri alacağız. Rapor hazırlanırken üniversitelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle ortak bir çalışma yürütülmüştür. İBB ile birlikte süreci yönettik. İBB'nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yoktur. Biz hiçbir şekilde arsa rantına müsaade etmedik. Sürekli çıkıp da "16 milyon İstanbulluya hizmet ediyoruz" demekle belediye başkanlığı olmuyor, yapılmıyor. Belediye başkanlığı vatandaşa hizmetle yapılıyor. 6 aylık süreçte sayın başkanın ne yaptığını sormak lazım. Biz de 82 milyon vatandaşımız için taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Arsa sahipleri plan çerçevesinde haklarını alacaktır, plan Belediye Meclisi'nden geçecektir ve o plan çerçevesinde yürütülecektir" 

İMAMOĞLU YARIN AÇIKLAYACAK
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 aylık bilançoyu gazetecilerle paylaştığı toplantıda ‘çekilme kararını’ şöyle dile getirmişti:

* 2018 yılında İBB'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı ile bana göre usule uygun olmayan bir şekilde imzalanmış olan işbirliği protokolünden biz çekiliyoruz. Bu kararımız nettir. Çekildiğimizi her iki bakanlığa yazılı olarak iletmiş durumdayız. Protokol yetkisiz bir imzayla devreye sokulmaya çalışılmıştır.

* Kanal İstanbul'un birçok detayını açıklayacağım toplantıyı 25 Aralık Çarşamba günü saat 09:30'da Saraçhane İBB binasında yapacağım. Burada size Kanal İstanbul ile ilgili bir fotoğraf çekeceğiz ve hukuksuz protokolün tüm detaylarını paylaşacağız.

* Bunun içinde ÇED raporunda olması gereken, yazılıp geri çekilen ya da yazılan bir raporun ‘sehven yazılmıştır' deyip başka bir raporun yollanması gibi süreçleri çok önemsiyoruz. Bunların hepsini sizlerle paylaşacağız. Çarşamba günü İstanbulluların aydınlanacağı önemli bir gün olacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x