Kritik Açıklama!

Kritik Açıklama!

21 Eylül 2020 - 14:30

Son dakika haberleri... Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Türkiye ile deniz yetki alanları konusunda görüşmelere devam etmeye yakın olduklarını bildirdi

 Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, bugün düzenlediği basın toplantısında Doğu Akdeniz'de Atina ile Ankara arasında artan gerilime dair açıklamalarda bulundu.

 

"GÖRÜŞMELERİN DEVAM ETMESİNE YAKINIZ"

Petsas, Yunanistan'ın Türkiye ile deniz yetki alanları konusundaki müzakerelerini sürdürmeye yakın olduğunu söyledi. Yunan Sözcü, "İstikşafi görüşmeleri devam ettirmek üzereyiz. Ancak bunun ne kadar sürede gerçekleşeceği her iki tarafa yani Yunanistan'a ve Türkiye'ye bağlı. Bu duygu iyi" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN ORUÇ REİS AÇIKLAMASI

Türkiye'nin Oruç Reis sismik araştırma gemisini bakım ve onarımı için Antalya açıklarına demirlemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Oruç Reis'in bakım sürecinin diyalog ve diplomasiye katkı sağlayabileceğini belirterek, geminin bakımları bittikten sonra tekrar araştırma sahasına geri döneceğini söyledi.

GÖRÜŞMELER 2016'DA SONA ERMİŞTİ

İki ülke arasında deniz alanlarının sınırlarının belirlenmesi konusunda daha önceki görüşmeler 2016 yılında sona ermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x