Kritik Görüşme Başladı!

Kritik Görüşme Başladı!

23 Ocak 2019 - 18:07 - Güncelleme: 23 Ocak 2019 - 18:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada "Dayanışmamız bölge barışına katkıda bulunacak. Astana'daki zirvelerimiz dünyanın ilgisini çekti. Ticari ilişkilerimizdeki gelişme sürekli artıyor." ifadelerini kullandı. Kerç Boğazı'ndaki faciada hayatını kaybeden Türk vatandaşları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a baş sağlığı dileyen Putin ise "Erdoğan ile sık sık görüşmelerimizin sonucunu alıyoruz" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2019'daki ilk görüşmesini gerçekleştiriyor.

Başkan Erdoğan, Rusya'nın başkenti Moskova'ya yapacağı günübirlik çalışma ziyaretinde, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

PUTIN'İN AÇIKLAMASI
Putin, "Sayın Cumhurbaşkanı, değerli dostum sizin bu ilişkilerin gelişmesine ne kadar katkı sağladığınızı biliyoruz. Büyük stratejik ortaklığımız gerçekleştirilecektir." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI
Görüşmede konuşan Başkan Erdoğan, "Değerli dostum, 2018'deki sık sık yaptığımız görüşmelerden sonra 2019'daki ilk görüşmeyi gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyim. Bu bölgesel güvenliği de olumlu istikamette etkiliyor. Astana süreci ile başlatmış olduğumuz üçlü zirveler; bunlarda gerçekten dünyanın ilgisini çeken görüşmelerimiz oldu. Rusya ile dayanışmamız bölge barışana katkıda bulunacak. Görüşmemizle birlikte bu sürecin devamının çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Özellikle turizmdeki hakikaten gelişmeler iki ülke halkı arasında çok çok önemli kaynaşmalara neden oluyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x