KRİZ’İN MERKEZİNDEKİ ÜLKELER AYNI MASADA

KRİZ'İN MERKEZİNDEKİ ÜLKELER AYNI MASADA

Katar krizinin ardından Suudi Arabistan ve Katar'ın Ankara büyükelçileri, AK Parti'nin 10. geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında oturdu.

07 Haziran 2017 - 09:50

AK Parti'nin 10. geleneksel iftar yemeği, ilişkileri ciddi bir bunalımdan geçen Suudi Arabistan ve Katar'ın Ankara büyükelçilerini aynı masada buluşturdu.

İFTAR ÖNCESİ "SICAK" İFTAR SONRASI "SOĞUK"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın da yer aldığı protokol masasında oturan Suudi Arabistan Büyükelçisi Dr. Adil Saleh Merdad ve Katar Büyükelçisi Salem Mübarek al-Şafi, iftar öncesinde sıcak bir şekilde birbirlerine sarıldılar. Ancak iftar sonrası bu sıcaklık devam etmedi. Büyükelçiler tokalaşmadan soğuk bir şekilde iftardan ayrıldı.

İKİRCİLİKLİ TAVIR BİZİ ÜZÜYOR
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen büyükelçiler iftar programında, batı ülkelerinin terörle mücadele konusundaki ikircikli tavırlarını eleştirdi.

Erdoğan, özetle şunları söyledi:
"Terörizmle mücadele konusunda beklentilerimizin çok uzağındayız. Kendi vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden böylesine önemli bir mesele karşısında şahit olduğumuz ikircikli tavırlar bizi gerçekten üzüyor. Sivilleri katleden, etnik temizlik yapan, kim varsa onu baskı altına alan terör örgütlerine sahip çıkılması hepimize adeta pimi çekilmiş bombanın üzerinde yaşamaya zorluyor. Sırf bölgedeki politikalarına hizmet ettikleri için terör örgütlerine karşı kararlı duruş sergilemek yerine onları 'milis güç' gibi tanımlamalarla aklayanlar hayati bir hata yaptıklarını çok yakında anlayacaklardır. Tarih bize bu tür yanlışların daha sonra ölümcül tehditler olarak muhataplarına geri döndüğünü göstermiştir.

KANI KANLA TEMİZLEMEK
Böyle bir stratejik körlük bugün maalesef komşumuz Suriye'de yaşanıyor. DEAŞ terörünü bertaraf etmek için bir başka eli kanlı örgüt devreye alınıyor. 'Dost acı söyler ama gerçeği söyler' şimdi ben onu söylüyorum. Bunun adı kanı kanla temizlemeye çalışmaktır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x