MADEN ATIKLARINI SAFLAŞTIRMAKTA ŞOK GELİŞME...

MADEN ATIKLARINI SAFLAŞTIRMAKTA ŞOK GELİŞME...

10 Temmuz 2016 - 16:06

Türkiye'de rezervi bulunmayan platin, paladyum ve rodyum gibi metallerin atıkları, laboratuvar ortamında yüzde 99,99 saflaştırılıyor.

Türkiye Rezervi Olmayan Madenlerin Atıklarını Artık Saflaştırabiliyor ile ilgili görsel sonucu

"BİLGİ VE BECERİYE SAHİBİZ"

Aktaş, hurdaların içerisinde bazı soy metallerin de bulunduğunu, bu metalleri saflaştırma konusunda da bilgi ve beceriye sahip olduklarını dile getirdi.

'EMİSYON SKANDALINDA PLATİN OYUNU'

Aktaş, dünyaca ünlü otomotiv markasının emisyon skandalında platin grubu metallerin öneminin bir kez daha gözler önüne serildiğini söyledi.

"1,2 MİLYAR TL KAZANÇ SAĞLANIYOR"

Her araçta ortalama 1-4 gram platin grubu metal kullanıldığını aktaran Aktaş, "Emisyon skandalına konu olan araçlarda ne kadar metal kesintisi yapıldığı bilinmemekle birlikte ufak bir hesap yaparsak bir araçta 1 gram metal kesintisi yapıldığında 11 milyon araçta yaklaşık 1,2 milyar TL'lik kazanç sağlıyor." dedi.

"250 MİLYON LİRA KAÇIYOR"

Her yıl 250 milyon TL değerinde platin grubu metal atığının yurt dışına gönderildiğinin altını çizen Aktaş, ABD ve Avrupa'da geri dönüşümü yapılarak saflaştırılan bu metallerin yüksek teknolojide kullanılarak Türkiye'ye satıldığını vurguladı.

"1 MİLYON E-ATIK TOPLANIYOR"

Aktaş, PGM atıklarının yanı sıra altın ve gümüş içeren e-atık sektörünün de büyük önem taşıdığını, her yıl ortalama 1 milyon ton e-atık toplandığını ve yurt dışına gönderildiğini söyledi.

Türkiye'de onlarca e-atık toplama lisansına sahip firma olmasına rağmen bilgi ve tecrübe yetersizliği nedeniyle geri dönüşüm yapılamadığını belirten Aktaş, katma değerin de yurt dışında kaldığını anlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x