MASAL ÇARŞAMBALARI 8 YILDA 10 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI !

MASAL ÇARŞAMBALARI 8 YILDA 10 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI !

06 Kasım 2016 - 13:56

Karabağlar Belediyesi tarafından 2008 yılından bu yana çocuklara masal okuma, tartışma, yorumlama ve çözüm üretme yeteneği kazandıran “Masal Çarşambaları” 8. yılını kutladı. Masal Çarşambaları’nda 8 yıldan bu yana yaklaşık 10 bin çocuk yararlanarak adeta rekor kırıldı.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Gönüllüleri katkısıyla sürdürülmekte olan ve 8. yılını kutlayan Masal Çarşambaları'nın sezon açılışı Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Aykut Kolatar, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri adına Masal Çarşambaları Gönüllüsü Canan Alper, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sizler bizim geleceğimizsiniz

Etkinlikte çocuklara seslenen Başkan Yardımcısı Aykut Kolatar , çocuklara masal ve kitap okumanın önemine değinerek, “Sizler de masal okuyun, kitap okuyun, hayal kurun. Hayal kurdukça kendinizi geliştireceksiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizim için çok önemlisiniz” dedi.

Yaygınlaştırmak istiyoruz

Canan Alper ise köy enstitülerinin Cumhuriyetin en değerli eğitim sisteminin adı olduğunu belirterek, “Biz bu gönüllü çalışmalarla çocuklara faydalı olmayı hedefledik. Bu çalışmaların yaygınlaşmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından tiyatro gösterisinde çocuklar keyifli dakikalar yaşarken, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Gönüllüleri mandolin grubu ile eğlenceli vakit geçirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x