Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

06 Mart 2019 - 16:33

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka faizleri yüzde 24 seviyesinde sabit bıraktı. Para Politikası Kurulu açıklamasında ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceği belirtildi. Enflasyonda bir miktar iyileşmeyle birlikte fiyat istikrarı risklerinin devam ettiği vurgulanan açıklamada "Enflasyonda belirgin bir iyileşmeye kadar sıkı duruşun korunmasına karar verildi" denildi. Ocak ayında "Dış talep gücünü koruyor" denilirken bugünkü toplantıda "nispeten" ibaresi eklendi. Açıklamada dış talebin iç talebe göre nispeten gücünü koruduğu, diğer yandan finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyetin yavaş bir seyir izlediği belirtildi. Önceki metinde "İktisadi faaliyetteki yavaşlama devam etmektedir" denilmişti. Metinde ayrıca enflasyon görünümü yerine enflasyon göstergeleri ifadesi kullanıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Banka faizleri yüzde 24 seviyesinde sabit bıraktı. Para Politikası Kurulu açıklamasında enflasyonda bir miktar iyileşmeyle birlikte fiyat istikrarı risklerinin devam ettiği vurgulandı. "Enflasyonda belirgin bir iyileşmeye kadar sıkı duruşun korunmasına karar verildi" denildi. İhtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceği belirtildi. Ocak ayında dış talep gücünü koruyor denilirken bugünkü toplantıda "nispeten" ibaresi eklendi.

Açıklamada dış talebin iç talebe göre nispeten gücünü koruduğu, diğer yandan finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyetin yavaş bir seyir izlediği belirtildi. Önceki metinde "İktisadi faaliyetteki yavaşlama devam etmektedir" denilmişti. Metinde ayrıca enflasyon görünümü yerine enflasyon göstergeleri ifadesi kullanıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x