MESLEK LİSELERİNDE YENİ DÖNEM! SON AŞAMAYA GELİNDİ...

MESLEK LİSELERİNDE YENİ DÖNEM! SON AŞAMAYA GELİNDİ...

MESLEK LİSELERİNDE YENİ DÖNEM! SON AŞAMAYA GELİNDİ...

09 Ocak 2018 - 16:03

Milli Eğitim Bakanlığınca, meslek liselerinde öğrencilerin yeteneklerine göre alanlara yerleştirilmesi konusunda sahada yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Bakanlığın, Hacettepe Üniversitesi ve İŞKUR Genel Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, uygulanacak testler ile öğrencilerin yeteneklerinin tespit edilmesi ve ardından eğitim alacağı alanın seçilmesi hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), meslek liselerinde öğrencilerin yeteneklerine göre alanlara yerleştirilmesi konusunda sahada yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. 

Antalya'da devam eden Mesleki Eğitim Çalıştayı'na katılan MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Mesleki eğitime ilişkin 2014-2018 yıllarını kapsayan Strateji Belgesi'nde yer alan hemen hemen tüm konuları hayata geçirdiklerini belirten Gülay, bu kapsamda tematik liselerin açıldığını, stajların zorunlu hale getirildiğini, beceri eğitimlerinin iş başında yapılmasının sağlandığını, devletin sigorta teşviki uygulamasının başlatıldığını, yeni alan ve dalların açıldığını anlattı.

Gülay, hedeflerinin mesleki eğitimi cazip hale getirmek olduğunu dile getirerek, ayrıca bu alanda sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü sektörle birlikte yetiştirme gayreti içinde olduklarını da söyledi.

Bu hedeflerin, 2018 yılı itibarıyla güncellenmesi için Antalya'da çalıştay düzenleyerek ilgili tüm paydaşları davet ettiklerini ifade eden Gülay, "2018-2023 yıllarını kapsayacak şekilde yeni planlamalarımızı yapacağız. Bakanlık olarak bu konuda 15 maddelik bir planımız var. Ancak biz öncelikle sektör ve diğer paydaşları dinleyerek onların öngörüleri ile kendimizin görüşlerini birleştireceğiz." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x