Meteoroloji’den Son Dakika Uyarı!

Meteoroloji'den Son Dakika Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23-29 Ocak tarihleri için yeni hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Kar yağışının yurdun en batı kesimleri dışında tüm yurtta etkili olması bekleniyor. İstanbul'da ise kar yağışı şiddetini artıracak ve çarşamba gününe kadar etkili olacak

22 Ocak 2022 - 16:50

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hava durumu uyarısı geldi. 23-29 Ocak 2022 tarihleri için haftalık hava durumu raporu paylaşıldı.

Açıklamada, "Hava sıcaklıklarının yarın (Pazar) iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, hafta içinde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor" denildi.

 

İSTANBUL'DA KAR ETKİSİNİ ARTIRACAK, ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

İstanbul'da kar yağışının bu geceden itibaren etkisini artırması beklenirken, son tahminlere göre, kar kentte çarşamba gününe kadar etkili olacak.

MARMARA UYARISI

Marmara için yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 23.01.2022 Pazar günü ilk saatlerden itibaren Yalova, Sakarya, Bursa ve Kocaeli çevrelerinde aralıklı ve yerel kuvvetli (10-20 cm ), yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi. 

YOĞUN VE KUVVETLİ KAR UYARISI VERİLEN YERLER

Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 23.01.2022 Pazar günü Tokat ve Amasya ile Ordu’nun 200 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte karayolları ve geçitler başta olmak üzere kuvvetli buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi, yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İç Anadolu’nun güney ve doğusu için yapılan kuvvetli kar yağışı uyarısında ise, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 22.01.2022 Cumartesi akşam saatlerinden sonra hava sıcaklıklarında hızlı düşüle birlikte Konya çevrelerinde, gece saatlerinden sonra Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Niğde, Karaman, Aksaray, Kırşehir çevrelerinde kar yağışlarının kuvvetli (5-20 cm), yüksek kesimlerde yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması bekleniyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte karayolları ve geçitler başta olmak üzere kuvvetli buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi, dik yamaçlarda çığ riski, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

DOĞU ANADOLU'NUN BATISI VE BATMAN İLE ADIYAMAN ÇEVRELERİNE DİKKAT

Doğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazar günü etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm), yükseklerinde yoğun (20 cm üzeri), Adıyaman’da yoğun (20 cm üzeri) olması bekleniyor. Kar yağışlarının Malatya ve Adıyaman’da pazartesi günü etkisini azaltarak devam etmesi, diğer illerde ise Pazartesi günü de yer yer etkili olması bekleniyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte karayolları ve geçitler başta olmak üzere kuvvetli buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi, eğimin dik olduğu yerlerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

ORTA KARADENİZ UYARISI

Orta Karadeniz Bölgesi için yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 23.01.2022 Pazar günü Tokat ve Amasya ile Ordu’nun 200 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte karayolları ve geçitler başta olmak üzere kuvvetli buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi, yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x