Meteoroloji’den uyarı!

Meteoroloji'den uyarı!

Hava durumu için son dakika uyarı! Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre akşam saatlerinden sonra yurdun batı kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Kuvvetli rüzgar uyarısında da bulunan yetkililer başlayacak olan yağışların yarında devam edeceğini belirtti. İstanbul'da yaşayan vatandaşların planlarını hava durumu raporlarına göre yapmaları ve herhangi bir aksaklıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İşte il il tüm yurtta hava durumu raporları ve detaylar.

01 Nisan 2018 - 10:10

Hava sıcaklıklarının düşeceği ve akşam saatlerinden sonra sağanak yağışların geleceği belirtildi. 

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kuzey Ege ile İzmir, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte ülkemizin batı ve iç kesimlerinde 6 ila 12 derece azalacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, doğu ve kuzeydoğu kesimlerde yer yer güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x