MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ’EĞİTİM NESİL YETİŞTİRME...

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: 'EĞİTİM NESİL YETİŞTİRME İŞİDİR'

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: 'EĞİTİM NESİL YETİŞTİRME İŞİDİR'

17 Eylül 2017 - 13:23


Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, nesil yetiştirmenin "medeniyet inşası iddiasını sürdürmek" olduğunu belirterek, öğrencileri sadece akademik bilgilerle donanmış değil, milli ve manevi değerlere sahip sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri de gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeyi öncelikleri gördüklerini belirtti.
Milli eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, yarın başlayacak 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı  dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, yeni eğitim-öğretim yılının tüm veli, öğrenci ve  öğretmenlere hayırlı olmasını, ülkenin gelişmesi ve ilerlemesi yolunda başarılar  getirmesini dileyen Yılmaz, gelişen ve değişen dünyada eğitime yatırımın geleceğe  yapıldığını kaydetti. 

Yılmaz, bu anlayışla nitelikli eğitim için çalıştıklarını,  önceliklerinin nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi olduğunu bildirerek,  mesajına şöyle devam etti: "Eğitim çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen, birikim ve  tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir ve bu süreç toplumu yücelten,   insanlığa yön veren en önemli etkendir. Eğitim nesil yetiştirme işidir. Nesil  yetiştirme, medeniyet inşası iddiasını sürdürmektir. Hedefimiz, tarihimizin bize  atfettiği yüce değerler ve ilkelerimiz doğrultusunda bilgi toplumunun  gerektirdiği  becerilerle donanmış, milli kültür ile insanlığın evrensel  değerlerini içselleştirmiş bireyler yetiştirmektir. Zira ülkelerin gücü iyi  eğitime sahip nitelikli insan gücünden gelir.

 Nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede  verilmesi amacıyla öğrencilerimizi sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler  olarak değil, milli ve manevi değerlerine sahip, sosyal, kültürel, sanatsal ve  sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmeyi önceliklerimiz arasında  görüyor, köklü tarihimizden aldığımız güç ve bizi biz yapan değerlerimizle  ilkelerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz."

  ÖĞRETMEN, , VELİLER VE ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

Öğretmenlerin, nesillerin yetişmesinde ve geleceği inşa etme yolunda  en büyük güç olduğunu belirten Yılmaz, öğretmenler için "Gelecek nesillerimize  binlerce yıllık birikimimizi, tarihimizi,  kültürümüzü, değerlerimizi sizlerin  desteği ve özverisiyle aktarabileceğimizin bilincindeyiz." ifadelerini kullandı.  Bakan Yılmaz, milli kültürü ve değerleri yaşatmanın en temel yolunun  eğitimden geçtiğine dikkati çekerek, "Mukaddesatımızın ve kültürümüzün  aktarılmasında, ülkemizin güçlü yarınlara taşınmasında en etkin rolü siz  üstlenecek, çağın yeniliklerine hakim, üreten, bilim ve teknolojide geleceğe yön  veren, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu  yolda birlikte omuz omuza yürüyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

  Yılmaz, mesajında velilere ise şöyle seslendi:"Kıymetli velilerimiz, eğitim uzun vadeli ve özveri isteyen bir  süreçtir ve bu süreçte evlatlarımıza en büyük desteği sizler vereceksiniz.  Ülkemizin güçlü yarınlara ulaşması öğrencilerimizin gayreti kadar sizlerin  desteği ile mümkündür. Etkili, kalıcı ve verimli bir eğitim öğretim ortamının  sağlanmasında veli, okul ve öğretmen iş birliği çok önemlidir. Evlatlarınızın  eğitimine gösterdiğiniz ilgi ve yaklaşımınız, çocuklarımızın eğitim hayatında ve  hayat karşısında duruşlarını belirlemesinde son derece önemlidir. Bu vesile ile  evlatlarımızın başarılarında ve bu başarının daim olmasında desteğinizi  önemsiyoruz."

 Ülkenin geleceği öğrencilerin güçlü yarınlarda söz sahibi olacağını  kaydeden Yılmaz, onların, kendine güvenen, doğruyu yanlıştan ayıran bireyler  şeklinde yetişmelerinin önemine işaret etti. Yılmaz, öğrencilere "Okuyan, araştıran, bilgi ve becerilerini daima  yenileyen bireyler olarak hayata bakabilmeniz geleceğe daha emin adımlarla  ilerlemenizi sağlayacaktır. Başarı düzenli ve sürekli çalışmayla gelir ve hiçbir  başarı tesadüfi değildir." tavsiyesinde bulundu.

  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x