Milli Maçta Şok!

Milli Maçta Şok!

12 Kasım 2020 - 10:48

A Milli Takım'ın Hırvatistan ile oynadığı hazırlık maçında futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı. Hırvatistan'ın yıldız oyuncusu Domagoj Vida'nın koronavirüs testi pozitif çıktı. Soyunma odasında test sonucunu öğrenen Vida maçın ikinci yarısında yer almadı. A Milli Takımımızın Rusya ile oynayacağı maçında öncesinde birçok milli futbolcuyla yakın temasta bulunan Vida'nın test sonucunu pozitif çıkması sonrası UEFA'nın talimatları gündeme geldi



A Milli Takımın Hırvatistan ile oynadığı karşılaşmada Beşiktaş'ın Hırvat stoperi Domagoj Vida'nın koronavirüs testi pozitif çıktı. Maçın ikinci yarısında oyundan alınan yıldız futbolcu milli takımımızdan birçok futbolcuyla yakın temas sağladı. Peki, UEFA'nın talimatları iki takımın oynayacağı milli maçları etkileyecek mi? İşte cevabı...



A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Vodafone Park'ta konuk ettiği Hırvatistan ile 3-3 berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekibin golleri Cenk Tosun, Deniz Türüç ve Cengiz Ünder'den geldi.


Son hazırlık maçında deplasmanda Almanya ile 3-3 berabere kalan Türkiye, Hırvatistan karşısında da aynı sonuçla sahadan ayrıldı. Milli takım, UEFA Uluslar Ligi'nde 15 Kasım Pazar günü Rusya, 18 Kasım Çarşamba günü de deplasmanda Macaristan ile karşı karşıya gelecek.


Beşiktaş forması giyen Hırvat milli futbolcu Domagoj Vida'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı.


Hırvatistan Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Türkiye ile dün akşam oynadıkları özel maç için pazartesi günü futbolculara uygulanan rutin Kovid-19 testlerinin tamamının negatif olduğu belirtilirken dün sabah, bir sonraki İsveç maçı için yapılan rutin testlerde Vida'nın sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.


Sağlık ekibinin ilk bilgiyi devre arasında aldığı ifade edilen açıklamada, bu gelişmeler neticesinde Teknik Direktör Zlatko Dalic'in ikinci devre başlamadan Vida'yı oyundan aldığı aktarıldı.


Açıklamada, Hırvat futbolcunun salgın prosedürleri gereği ikinci test sonucu belli olana dek izole edildiği ve İstanbul'da kalacağı bildirildi.


Test sonuçları negatif çıkan diğer kafile üyelerinin İsveç'e hareket edeceği belirtilen açıklamada, Vida'nın yanı sıra bir federasyon yetkilisinin de test sonucunun pozitif çıktığı ancak bu kişinin takımla teması olmadığı kaydedildi.


Domagoj Vida, A Milli Takım'a karşı 45 dakika sahada kaldı ve birçok futbolcuyla da temas içinde oynadı. Hırvat oyuncu devre arasından oyundan çıktı. Bu durum sonrası A Milli Takımımız'a da koronavirüs bulaşılabilme ihtimal tedirginlik yarattı. Vida'nın gece boyunca en yakın temasta olduğu futbolcular şöyle; Cenk Tosun, Modric, Caner, Dorukhan...


Hırvat basınından 24sata'da yer alan haberlere göre UEFA, oynanacak maçlardan 2 gün önce yapılan testleri dikkate alıyor. Buna göre Hırvatistan Milli Takımı, İsveç ile 14 Kasım Cumartesi günü oynayacağı maç için tekrar teste girdi. Yine kurallar gereği takımda en az 1'i kaleci olmak üzere 13 futbolcunun negatif çıkması halinde İsveç maçı oynanacak. Dolayısıyla, Hırvatistan'dan 1 gün sonra maça çıkacak olan A Milli Takım'da da aynı şekilde en az 1'i kaleci 13 futbolcunun negatif çıkması halinde Rusya mücadelesinin oynanmasında bir engel bulunmuyor.

 
Hırvat basını: Skandal!

Glas Istre gazetesi Vida'nın koronavirüs testinin pozitif çıkmasını "Milli Takım'da skandal! Domagoj Vida'nın testi pozitif çıktı! Türkiye'ye karşı 45 dakika oynadı." şeklinde okuyucularına aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x