Milli Piyango İdaresi Duyurdu!

Milli Piyango İdaresi Duyurdu!

31 Aralık 2018 - 14:19

Yılbaşı özel çekilişi, Milli Piyango İdaresi tarafından bugün gerçekleştirilecek. 2019 yılına milyoner olma hayaliyle giren binlerce talihli adayı Milli Piyango sonuç sorgulama adresine yönelecek. Peki, Milli Piyango 2019 yılbaşı çekilişi saat kaçta başlayacak?

Milli Piyango İdaresi 31 Aralık 2018 çekilişi ile ilgili internet adresi üzerinden duyuru yaptı. Çekilişlerin başlangıç saati ve detaylarıyla ilgili bilgileri ileten kurum büyük ikramiyenin erkene alınma nedenini de Hürriyet Gazetesi'nden Meltem Özgenç'e açıkladı. İşte Milli Piyango yılbaşı çekilişi ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar…

Her yıl devasa ikramiyelerin dağıtıldığı Milli Piyango’da bu yıl büyük ikramiye 70 milyon TL olacak. Çeyrek bilet sahiplerinin 17,5 yarım bilet sahiplerinin 35 tam bilet sahiplerininse 70 milyon TL kazanabileceği gecede talihli adayları büyük heyecan yaşayacak.

ÇEKİLİŞ SAATİNİN ERKENE ALINMA NEDENİ BELLİ OLDU

Hürriyet Gazetesi'nden Meltem Özgenç'in ulaştığı bilgilere göre ilk kez 29 Temmuz çekilişinde sayısal makinelerden bilet satışına başlayan Milli Piyango, bu makinelerin çalışma şekli nedeniyle yeni yıl büyük ikramiye çekilişini saat 20.00’de yapacak. Yetkililer, sayısal makinelerde yeni yılın yeni bilet açılışının yapılabilmesi için çekilişin erken olması gerektiğini belirterek, “Daha önce gece yarısı yaptığımız çekiliş saat 03.00’te son buluyor, kontrollerin yapılması da gecikebiliyordu. Artık durum farklı. Sayısal makineler gece yarısı itibariyle yeni yıla geçiş yapacak. Böylece biz de kontrollerimizi gece yarısına kadar bitirebileceğiz. 9 Ocak biletleri de erken satışa çıkacak” dedi.

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Resmi internet adresi olan MPİ üzerinden çekilişe ilişkin detayları paylaşan kurum 31 Aralık 2018 tarihli 2019 yılbaşı özel çekilişinin saat 15:00’te başlayacağını ifade etti. Ankara Anıttepe’de bulunan hizmet binasında gerçekleştirilecek olan çekiliş noter huzurunda olacak.

MİLLİ PİYANGO AMORTİ ÇEKİLİŞİ SAAT KAÇTA OLACAK?

MPİ’den yapılan açıklamaya göre teselli olarak da bilinen amorti çekilişi saat 18:00’de yapılacak. Öte yandan saat 15:00’te başlayan çekilişler halka açık olarak gerçekleştirilecek. Bu saatten itibaren basın mensuplarının görüntü almasına izin verilecek ancak kurumun kendi internet adresindeki canlı yayın amorti ile aynı saatte yani 18:00’de aktif olacak.

http://MİLLİ PİYANGO SONUÇ SORGULAMA

BÜYÜK İKRAMİYE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıllarda büyük ikramiyelerin çekiliş saatlerini daha geç gerçekleştiren kurum bu kez farklı bir uygulamaya gidecek. MPİ’de yer alan verilere göre büyük ikramiye saat 20:00-20:30 arasında belli olacak. Çekilişlerin tamamının sona ermesinin ardından MPİ’de ve cnnturk.com’da sonuç sorgulama yapılabilecek.

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞİ CANLI YAYINLANACAK

Geçtiğimiz yıllarda yapılan değişiklikle birlikte MPİ çekilişleri TRT’den alınmış ve Milli Piyango İdaresi’nin resmi internet adresinde canlı olarak yayınlanmaya başlamıştı. Bu yıl da çekilişleri canlı olarak izlemek isteyen kişiler kurumun internet adresi olan “mpi.gov.tr” üzerinde bulunan ilgili linke tıklayarak çekilişleri izleyebilecek.

Çekiliş başladığında aktif hale getirilecek olan link çekilişin sona ermesinin ardından yine eski haline dönecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x