Milyonların Beklediği Açıklama Geldi

Milyonların Beklediği Açıklama Geldi

12 Ağustos 2021 - 12:09

Memur zam oranı için geri sayım sürerken zam pazarlığı geçtiğimiz günlerde başladı. İlk görüşmede taraflar değerlendirmelerini yaptılar. Bugün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin sendikalara zam teklifini sundu


 
Memur zam oranı için geri sayım sürerken zam pazarlığı geçtiğimiz günlerde başladı. İlk görüşmede taraflar değerlendirmelerini yaptılar. Öte yandan kısa süre önce de kamu işçisinin zam oranı açıklandı.

2022 memur zam oranı ile ilgili rakam henüz netleşmedi. Ancak sendikalar gelecek yıl için 600 liralık seyyanen zam ve üstüne zam oranı talebinde bulundular. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, memurlara yönelik zam teklifini açıklayacak.

Uzlaşı olması halinde memur zammı ile ilgili son karar ağustos ayının sonunda verilecek. 

Bu yıl ortak hareket eden sendikalar Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak talepler belirledi. İki konfederasyon, hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulundu.

ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİN ZAM TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, sendikalara teklifi açıkladı. Buna göre; 2022 ilk 6 ay yüzde 5 + enflasyon, ikinci 6 ay yüzde 6 + enflasyon. 2023 için yüzde ilk 6 ay yüzde 6 + enflasyon, ikinci altı ay yüzde 6 + enflasyon farkı teklif edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x