MUĞLA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN O HABERLERE YALANLAMA!

MUĞLA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN O HABERLERE YALANLAMA!

MUĞLA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN O HABERLERE YALANLAMA!

11 Eylül 2017 - 11:42

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından, Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davasının görüldüğü 2. Ağır Ceza Mahkemesinin  Başkanı'nın, "15 Temmuz gecesi Erdoğan'ı koruyan polisler, FETÖ'den tutuklandı."  şeklinde bir açıklamasının bulunmadığı bildirildi.
Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe teşebbüsü  sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit  edildiği saldırıya ilişkin, 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına  Muğla'da devam edildiği hatırlatıldı.

Cumartesi günkü duruşmada Mahkeme Başkanı'nın, sanık Ş.S'nin savunması  sırasında söylediklerinden bir cümlenin cımbızlanarak medyada farklı anlamlara  çekilebilecek şekilde haber konusu yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar  kaydedildi:

"Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 9 Eylül 2017 tarihli duruşma tutanak  ve kayıtları incelendiğinde Mahkeme Başkanı'nın, '15 Temmuz gecesi Erdoğan'ı  koruyan polisler, FETÖ'den tutuklandı.' şeklinde bir açıklaması bulunmadığı gibi,  söz konusu beyanlar bir bütün halinde değerlendirildiğinde, medyada yer aldığı  şekilde herhangi bir ima veya açıklama mahiyetinde de olmadığı, maksadının  dışında haber ve yorum konusu yapıldığı anlaşılmıştır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x