O İsim İlk Kez Konuştu!

O İsim İlk Kez Konuştu!

25 Ekim 2019 - 10:30 - Güncelleme: 25 Ekim 2019 - 10:37

İngiltere'nin Essex bölgesinde bir sanayi sitesinde geçtiğimiz gün TIR'ın içinde 39 kişinin cesedine ulaşılmıştı. İngiltere'yi sarsan olayda TIR sürücüsü cinayet şüphesiyle gözaltına alınırken ölenlerin Çin vatandaşı olduğunu açıklamıştı. Gözaltına alınan TIR sürücüsü ilk kez konuştu


İngiltere'de başkent Londra'nın doğusunda Essex bölgesinde bir TIR'da 39 cesedin bulunması tüm dünyayı sarsmıştı.

Ülkede uzun zaman sonra görülen en büyük toplu ölüm vahşetinde 25 yaşında Kuzey İrlandalı şoför Mo Robinson gözaltına alınmıştı.
Ölen 39 kişinin içinde 10 yaşlarında bir çocuğun da bulunduğu kurbanların kimliklerinin tespitinin yapıldığı ve tamamının Çin vatandaşı olduğu açıklandı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, soruşturmaya katkı amacıyla harekete geçtiklerini ve bir ekibin İngiltere'ye bölgeye gideceğini belirtti.
Korkunç olayda ortaya çıkan yeni detaylar da adeta kan dondurdu.
Soğutucu araçlarda sıcaklıkların -25C'ye kadar düştüğü ve ölen 39 kurbanın da hipotermi kaynaklı ölmüş olabileceği belirtildi.

Mo Robinson olarak açıklanan şoförün ise limandan aldığı konteynerde ne olduğunu bilmediği, ilerledikten sonra cesetleri fark edip ambulans çağırdığı ifade edildi.
Olay sonrası ilk kez konuşan Mo Robinson verdiği ifadede, cansız bedenleri gördüğünde baygınlık geçirdiğini ve ardından acil durum numarasını aradığını belirtti.
OIay sonrası yıkılan Robinson'un ailesi de destek amacıyla Kuzey İrlanda'dan İngiltere'ye geldi.

Olayla ilgili geniş çaptaki inceleme sürüyor.
Olay İngiltere'de uzun zamandır görülen en korkunç davalar arasında yer alıyor. 2000 yılında da Dover kentinde bir konteynırda da 58 Çinlinin cansız bedenleri bulunmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x