O OKULDA FLAŞ GELİŞME

O OKULDA FLAŞ GELİŞME

31 Ekim 2016 - 10:45

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan İleri Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aygül, kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasını yasaklama kararını hayata geçiremedi.

Konuyla ilgili olarak dünden bu yana basında ve sosyal medyada yer alan haberlerden sonra, uygulamanın başlaması beklenen bu sabah saatlerinde okula giden Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, müdür ve öğretmenlerle yaptıkları toplantı sonunda söz konusu yasağın hayata geçirilemeyeceği yönününde karar verdi.

Okuldaki eğitim sisteminin eskiden olduğu şekliyle devam edeceği belirtildi
 
NE OLMUŞTU?

23 derslikli, 1090 öğrencinin eğitim gördüğü İleri Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül, cuma günü 62 öğretmen ile kurul toplantısı yaptı. Okulun genel sorunları ve öğretmenlerin çeşitli konulardaki istek ve önerilerini sırladığı yaklaşık 1.5 saat süren toplantı sonunda Müdür Aygül, "Kız ve erkek öğrenciler kesinlikle yan yana oturtulmayacak. Hangi veli ve öğrenci itiraz ederse, ’Müdür Bey'in talimatıdır’ denilecek. Bu karara herkes uymak zorundadır" dedi. Müdürün bu kararı toplantıda şok etkisi yaratırken, bazı veli ve öğretmenler sosyal medya aracılığı ile karara tepki gösterdi.

OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI: KARARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Açıkoğlu uygulamayı ’çağ dışı’ diye nitelendirerek şunları söylemişti:

"Toplantı yapıldığı anda okulda bulunmaktaydım. Toplantı bitiminde çok sayıda öğretmen arkadaşımız konuyu bize iletince büyük şok yaşadım. Öğretmen arkadaşlarımız bu tür bir uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda okulda büyük sıkıntılar doğuracağını, yasakçı zihniyetin eğitime zarar vereceğini ifade ettiler. Müdür Bey'in bu kararını kabul etmemiz mümkün değil. Bu çağda böylesi yasakçı bir zihniyet kabul edilemez. Böyle bir uygulama karşısında sessiz kalmayacağız. Beklentimiz, müdür beyin bu anlamsız ve eğitim sistemini olumsuz etkileyerek kız ve erkek öğrenciler arasında huzursuzluğa neden olacak bu kararından geri adım atmasıdır."

UYGULAMA BUGÜN BAŞLAYACAKTI

Müdür Hasan Hüseyin Aygül’ün ’Kız-erkek öğrenciler yan yana oturmayacak’ kararını bugünden itibaren uygulamaya geçireceği belirtilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x