Ömer Çelik’ten Önemli Açıklamalar!

Ömer Çelik'ten Önemli Açıklamalar!

14 Temmuz 2021 - 18:51

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Kurban Bayramı öncesi Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüne değinen Ömer Çelik, "Kendi milletine silah çekenlerden daha alçak kimse yoktur." dedi. Müsilaj temizliğiyle ilgili sevindiren haberler aldıklarını dile getiren Sözcü Çelik, "Marmara'da son 5 gündür müsilaj görülmedi. 11 bin metreküpe yakın müsilaj temizlendi." ifadelerini kullandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Çelik'in açıklamalarından satır başları: 

Hem inkar hem terör siyasetine karşıyız

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Tarihi bir buluşma oldu. Yapılan vurgular son derece önemli. Diyarbakır Anneleri'ne buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Cumhurbaşkanımızın kendileriyle buluştuğunda söylediği gibi onların acıları, bizim acıları.Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır ziyareti son derece olumlu geçti."

ÇEVRE SORUNLARI İLE MÜCADELE

Bugün MYK'da en kapsamlı şekilde vakit ayırdığımız konu çevre konularını ele aldığımız gündem maddesi oluşturdu.

Bu gündem maddesi içinde her zaman için Marmara'daki müsilajdan birçok konuyu tartışıyoruz. Çevre siyaseti olarak bütün ilkelerimizin ele alındığı geniş bir sunum yaptı Çiğdem Hanım. Doğanın yok olmasına karşı nasıl bir mücadele vermemiz gerektiği hususunda bir yol haritası sunuldu. Genç arkadaşlarımız son derece bilinçli davranıyorlar. Çevre konularını beraber oluşturduğumuz şehir buluşmalarının sayısını artıracağız.

Sadece doğanın zedelenmesi, yıpranmasına yönelik faaliyetlere değil, aynı zamanda çevrenin, doğanın kuvvetlendirilmesine hazırladıkları stratejileri bizlerle paylaştı.

Şehirlerdeki çevre siyasetiyle ilgili attığımız adımlar konusunda vatandaşımızın daha çok bilgilendirilmesi söz konusu olacak.

MÜSİLAJ SORUNU

Burada enerji başlığı, endüstri başlığı önemli. Ormancılık konusunda neler yaptığımız önemli. Emine Erdoğan hanımefendinin liderliğinde yapılan sıfır atık projesi... Tüm bunlar MYK'mızda ele alındı. Daha yaşanabilir şehirler için bir çevre siyasetinin harekete geçirilmesi konusunda medeni şehir kavramının daha vurgulu hale getirilmesi, hem siyasetimizin parçası olarak hayata geçirilmesi, hem bu konudaki bilincin artırılması...

Marmara'daki müsilajın temizlenmesiyle ilgili son derece güzel haberler alıyoruz. Son 5 gündür Marmara Denizi yüzeyinde müsilaj görülmedi.

Bu tabii ki sevindirici ama bizi rehavete sevk etmemeli. Bakanlığımızın çalışmalarıyla 11 metreküpe yakın müsilaj temizlendi. Çalışmalar güçlü şekilde devam edecek.

15 TEMMUZ'UN YIL DÖNÜMÜ

Kendi milletine silah çekenlerden daha alçak kimse yoktur. Yurt içinde ve dışında 3 binin üzerinde program yapılmak üzere İletişim Başkanlığımızca kooordine ediliyor. Toplam gerçekleştirilecek program sayısı 3 bin 876.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x