ÖZEL HAREKATTA SON DURUM !

ÖZEL HAREKATTA SON DURUM !

16 Temmuz 2016 - 14:08

FETÖ mensubu askerlerin düzenlediği darbe girişiminde en büyük zayiatı Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı verdi.

 

Jandarma Genel Komutanlığı, TRT ve Zırhlı Birlikler Komutanlığı’na dönük operasyon hazırlığı yapan özel tim mensupları F-16’larca vuruldu. Sorti yapan savaş uçaklarının attığı füzeler nedeniyle Özel Harekat Daire Başkanlığı yerle bir oldu. Çeşitli rütbelerde 47 özel harekatçı şehit oldu.

4’Ü BAŞKAN YARDIMCISI

Operasyona çıkma planı sırasında gerçekleşen hava saldırısında Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy’a bir şey olmazken, Aksoy’un 4 Daire Başkan Yardımcısı’nın şehit olduğu öğrenildi. Özel Harekat Üssü’nde 50’nin üzerinde polisin yaralandığı ve şehit sayısının 60’ı bulabileceği tahmin ediliyor.
 
KARŞILIK VERİLEMEDİ

SÖZCÜ’nün ulaştığı bir özel harekat polisi, “Darbecileri bertaraf edecek operasyonun detaylarını yaptığımız toplantıda görüştük. Daha sonra hazırlanılan plan çerçevesinde timlerin nerelere sevk edileceği tespit edildi. Arkadaşlarımız silah ve teçhizatlarını kuşanıp operasyona yollamak için Cobra ve Akrep’lere binmek istedikleri anda, iki F-16 savaş uçağı Daire Başkanlığı’nı füzelerle vurdu. Elimizdeki silahlarla karşılık verme imkanımız bile olmadı. Sadece ağır makinalı tüfekle ateş edebildik. Savaş uçakları bombalayıp ayrıldı.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x