Parayla vatandaşlık veren ülkeler

Parayla vatandaşlık veren ülkeler

Parayla vatandaşlık veren ülkeler

17 Ocak 2017 - 17:43

 

ABD

Hükümetin bir süredir dile getirdiği, ‘Türkiye'ye yatırım yapana vatandaşlık‘ düzenlemesinin yürürlüğe girmesi, akıllara "hangi ülke parayla vatandaşlık veriyor?" sorusunu getirdi. 1 milyon dolarlık şirket kurarak veya EB-5 yatırımcı programı kapsamında daha önce onaylanmış projelere en az 500 bin dolar ile başvuru yaparak ABD vatandaşı olmanın önü açılıyor. İki yıl koşullu oturum, sonrasında koşulsuz sürekli oturum, beş sene sonrası ise ABD vatandaşlığı hakkı veriliyor. 4 kişilik bir aile için ise 580 bin dolar hibe edilmesi gerekiyor. 10 kişiye istihdam sağlamak ve beş yıl ABD'de ikamet etmek de vatandaşlığın önünü açan etkenlerden.

TÜRKİYE

Konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi düzenlemesi yürürlüğe girdi. Gayrimenkul uzmanlarına göre, bu yasa şehir merkezlerine ilgiyi daha da artıracak. Yabancıya konut satışı nisan'dan itibaren düşüş var. Bazı aylarda düşüş yüzde 50'lere yaklaştı. Düzenleme ile yabancı konut satışları artıya dönebilir.

ARNAVUTLUK

Arnavut vatandaşlığına geçmek için bu ülkeye en az 200 bin dolarlık yatırım yapılması gerekiyor.

Arnavutluk vatandaşlığı yatırım yapan kişilere sorunsuz veriliyor. Ülkenin ekonomisi gelişmekte olduğu için ülkede iş kuranlara, yatırım yapanlara kapılarını açıyor. Başkent Tiran iş olanakları açısından daha çok imkanlar sunuyor.

Dominika

En ucuz vatandaşlık Karayipler'de minik bir ada ülkesi olan Dominika'da. Bu ülkenin vatandaşlığı 100 bin dolara alınabiliyor.

Dominika, Uluslar Topluluğu'nun üyesi olduğu için İngiltere'de ayrıcalıklı bir statüye sahip ve bu ülkenin vatandaşları, aralarında İsviçre'nin de bulunduğu 50 ülkeye vizesiz gidebiliyor.

Avusturya

Avusturya para karşılığı vatandaşlık verse de bu miktarı gizli tutmayı tercih ediyor. Ancak vakıflara yapılan 2 milyon Euro'luk yardım karşılığında da vatandaşlık hakkı veriliyor.

Vatandaşlık için para dışında sıradışı bir yetenek veya başarı öyküsü şeklinde ilginç istekleri de var.

Yunanistan

Yunanistan 250 bin euro'luk gayrimenkul karşılığında vatandaşlık hakkı veriyor.

4 kişilik aile için ise 300 bin euro hibe edilmeli.

Hong Kong

Hong Kong vatandaşlık vermiyor ancak yatırımla oturma izni veriyor.

Hong Kong'da yaklaşık 1 milyon 260 bin dolar tutarında bir yatırımla oturma izni ve bu izinle elde edilen bir sürü hakkı tanıyor.

İngiltere

Birleşik Krallık'ın vatandaşı olmak istiyorsanız 5 yıl süreyle 1 milyon poundluk yatırım yapmanız gerekiyor.

Güney Kıbrıs

Güney Kıbrıs'da 3 milyon euroya AB pasaportu almak mümkün

Kanada

Beş yıl oturma izninin ardından ülke vatandaşlık izni tanıyor.

Kanada'nın vatandaşlık için istediği yatırım 400 bin dolar.

Malta

Malta, ikamet şartı olmadan 650 bin Euro yatırımla yabancılara vatandaşlık verme planlarını açıklayınca AB'nin tepkisini çekmişti. Malta tepkiler üzerine bir yıl ikamet şartı getirdi ve yatırım miktarını 1 milyon 150 bin Euro'ya çıkardı.

400 bin Euro değerinde yatırım yapana ve en az 10 işçi istihdam edene ise vatandaşlık tanınıyor

Grenada

Karayip Denizi'nin doğusunda yer alan Grenada'da vatandaşlık hakkı almak oldukça kolay.

Grenada 100 bin dolarlık yatırım karşılığında vatandaşlık izni veriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x