Putin’in Başına Ödül Koydu!

Putin'in Başına Ödül Koydu!

Rus yatırımcı ve milyarder Alex Konanykhin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başına ödül koydu. Savaş suçlusu dediği Putin'i adalete teslim edene 1 milyon vereceğini duyuran Rus milyarderin serveti, 300 milyon doları aşıyor

03 Mart 2022 - 16:34 - Güncelleme: 03 Mart 2022 - 16:41

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali devam ederken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı. ABD'de yaşayan Rus yatırımcı ve milyarder Alex Konanykhin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başına 1 milyon dolar ödül koyduğunu açıkladı.

Newsweek'te yer alan habere göre Konanykhin, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Anayasal görevlerini yerine getirerek Putin’i Rus ve uluslararası yasalar uyarınca bir savaş suçlusu olarak tutuklayan görevlilere 1 milyon dolar ödemeye söz veriyorum”  ifadelerini kullandı.

Ancak Rus milyarder daha sonra bu paylaşımını kaldırdı. Konanykhin, Putin’in  “seçimleri ortadan kaldırarak” ve “rakiplerini öldürerek” Rus anayasasını ihlal ettiğini de iddia etti.

"ARANIYOR: ÖLÜ YA DA DİRİ"
The Jerusalem Post'a göre, Konanykhin'in bir başka sosyal medya platformundaki paylaşımında ise "Aranıyor: Ölü ya da diri. Vladimir Putin toplu katliam için" ifadelerinin bulunduğu bir fotoğraf yer alıyordu. 

Sosyal medya uygulamaları gönderiyi kaldırdı. Rus milyarder, bu kez Putin görseli olmadan paylaşım yaptı ve "Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan bunu sevinçle karşılayacak olsa da, suikast imasında bulunmadım" dedi. Putin'in adalete teslim edilmesi gerektiğine inandığını ifade etti.

‘RAKİPLERİNİ ÖLDÜRÜYOR’
Konanykhin, Business Insider’a yaptığı açıklamada, “Başka insanlar benzer açıklamalar yaparsa, Putin’in tutuklanıp adalete teslim edilme şansını artırabilir” dedi.

Konanykhin, 1992’den beri Rusya’ya gitmediğini de söyledi. Putin’in misillemesinden korkup korkmadığı sorulduğunda, iş insanı, “Putin’in rakiplerini öldürdüğü biliniyor. Şu anda milyonlarcası var” ifadelerini kullandı. 

PAYLAŞIM RUSYA'DA GÜNDEM OLDU
ABD merkezli yayın kuruluşu Vice’a göre, Konanykhin’in serveti 300 milyon doları aşıyor. Konanykhin, yaptığı paylaşımla özellikle Rusya'da gündem oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x