Referandum sonuçlandı

Referandum sonuçlandı

Referandum sonuçlandı

16 Ocak 2017 - 14:42

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ilginç bir referandum yapıldı. Portakal bahçesine cami yapılıp yapılmaması konusunda insanlar oy kullandı.

3 bin 200 seçmenin bulunduğu mahallede eski belediye binasında kurulan sandığa 1001 kişi giderek oy kullandı. 789 kiş 'hayır' oyu vermesi üzerine yeni bir yer belirleneceği belirtildi. Göcek Mahallesi'ndeki mevcut Çarşı Camii'nin, bu vasfını tam olarak karşılamadığı gerekçesi ile yenisinin yapılması kararlaştırıldı. Geçen yıllarda Göcek Belde Belediyesi tarafından hazırlanan imar planında, 'İbadet yeri' olarak ayrılan eski belediye binasının da içinde bulunduğu portakal bahçesinin bir kısmının sökülerek yeni cami yapılması için bazı vatandaşlar Fethiye Belediyesi'ne başvurdu. 

Göcek'te bulunan 6 sivil toplum örgütü de yeşil alanın korunması ve yeni caminin belirlenecek olan başka alana yapılması için Fethiye Belediyesi'ne çok sayıda imzanında bulunduğu bir dilekçe verdi. Belediye yetkilileri, gelen istekleri inceledikten sonra mahallede referandum yapmaya karar verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x