Rekor Başvuru!

Rekor Başvuru!

24 Aralık 2019 - 12:36

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 100 bin sosyal konuta başvuru rakamı 440 bin rakamına ulaşmıştır



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;


"Acil ihtiyaçları önceleyecek 'Şehre Özgü Akıllı Şehir Stratejileri ve Yol Haritalarıyla Ulusal Akıllı Şehirler Ağı'nı oluşturuyoruz.


Şehirlerimizin olgunluk seviyesini tüm bileşenleriyle tespit ederek il il 'Yaşanabilir Şehir Endeksi'ni oluşturacağız."


Yenilenebilir enerji noktasındaki çalışmalarımızı başlattık, gururla ifade etmek isterim ki bugün Türkiye’nin en akıllı binalarından olan Bakanlık binamızda enerji konusunda önemli noktalara ulaştık.


Bakanlık binasında kullandığımız enerjinin 6’da 1’ini kendimiz üretiyoruz. Aynı şekilde akıllı binamızda yaptığımız su verimliliğinde yaptığımız çalışmada %35 tasarruf sağladık.


Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde de durum aynıdır.


Şehirlerimizin ‘Yaşanabilir Endeksi’ni çıkarıp kamuoyu ile paylaşacağız.


İstanbul’umuzda Esenler Belediyesi’nde dünyaya örnek olacak 60 bin konutluk önemli bir proje yürütüyoruz, zemin artı 2-3’ü geçmeyen yatay mimariye örnek olan çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Etaplar halinde 2023 yolunda bu projenin tamamını gerçekleştirmek istiyoruz. Esenlerimiz için ve bölge ilçeler için o ihtiyacı giderek tüm sosyal alanların içinde yer aldığı bir proje olacak.


Akıllı uygulamalarla yakıt tüketiminde %45, zamanda ise %30’a varan tasarruf sağlayacağız, tıpkı Esenler’de olduğu gibi kentsel dönüşüm alanlarımızda ‘Akıllı Şehir’ uygulamasını hayata geçireceğiz.


Kanal istanbul’u biliyorsunuz ÇED sürecinde sona geldik, inşallah Kanal İstanbul projesi de yapıldığı zaman, ki yatay mimari esaslı 500.00 nüfusu aşmayacak proje yapacağız ve Akıllı Şehir’i zorunlu kılacağız. Trafik, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla örnek oluşturacak 2 Akıllı Şehir’i yapacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x