Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden ayrıldı, yerine Vahit Kirişçi atandı

04 Mart 2022 - 08:16

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atandı.

Atama kararında şu ifadelere yer verildi:

"Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi Türkiye Cumhuriyeti anayasasının 104. ve 106. maddeleri gereğince atanmıştır."

Pakdemirli, 2018'den beri bakanlık görevindeydi.

Vahit Kirişçi kimdir?
1960 doğumlu olan Vahit Kirişci, lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde, yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını ise İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı. Kirişci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders veren Kirişçi, 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Ayrıca, birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22.ve 23.Dönem Adana Milletvekilli olan Kirişçi, 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. 23. Dönem'de ise, aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x