RUSYA BÜYÜKELÇİSİNE SUİKAST!

RUSYA BÜYÜKELÇİSİNE SUİKAST!

RUSYA BÜYÜKELÇİSİNE SUİKAST!

19 Aralık 2016 - 19:47 - Güncelleme: 19 Aralık 2016 - 19:52

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi. Yaralanan büyükelçi, hastaneye kaldırıldı.

 

Çankaya Belediyesinin Çağdaş Sergiler Merkezindeki sergide silahlı bir saldırgan, Rus büyükelçiyi silahla vurdu. Ağır yaralanan büyükelçi hastaneye kaldırılırken, saldırganla polis arasında çatışma çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine geldi.  

 Görgü tanıklarına göre; salona giren silahlı bir kişi "Halep'in hesabı sorulacak." diyerek havaya 3 el ateş ettikten sonra büyükelçiye ateş açtı. Daha sonra Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Adrey Karlov, 'Ülkemizde bunları yapamazsınız. Herkes çıkabilir' dedikten sonra vuruldu.

Saldırıda Ankara Büyükelçisi dışında 3 kişinin daha yaralandığı belirtiliyor

SALDIRGAN HALA OLAY YERİNDE

Öte yandan, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen saldırganın hala olayın yaşandığı yerde olduğu bildirildi. 

OPERASYON BAŞLADI

Polis ve Özel Harekat Güçlerin saldırının gerçekleştiği sergi salonunu kuşattı. Operasyonun yapıldığı salon ve çevresinde art arda silah sesleri duyuluyor. Çatışmanın hala devam ettiği bildiriliyor.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayın yaşandığı bölgede incelemerde bulunuyor. Soylu'nun binaya giriş yaptığı göz önünde bulundurularak operasyon tamamlandığını ve saldırganın etkisiz hale getirildiği tahmin ediliyor..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x