Rusya Ukrayna’yı Vuruyor!

Rusya Ukrayna'yı Vuruyor!

Ukrayna'dan yapılan açıklamada "Rusya'nın düzenlediği saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı" denildi

24 Şubat 2022 - 13:59

Ukrayna Ordusu sabah saatlerinde yaptığı ilk açıklamada "Hava savunma sistemimiz toplam 5 uçak ve 1 helikopterin vurdu" derken Rusya, iddiaları 'asılsız' olarak nitelendirerek reddetti. Ukrayna ilerleyen saatlerde yaptığı güncellemede 6 Rus uçağının imha edildiğini ve 50 Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Kendi ordularında da 40'a yakın askerin hayatını kaybettiğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, onlarca askerlerinin de yaralandığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin, Ukrayna askerlerine "Derhal silahlarınızı bırakıp evinize dönün" çağrısında bulundu.


UKRAYNA: 50 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Ukrayna ilerleyen saatlerde yaptığı güncellemede 6 Rus uçağının imha edildiğini ve 50 Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna Sınır Muhafızları Birliği tarafından yapılan açıklamada, "3 sınır muhafızı öldürüldü" denildi.

Pek çok bölgede patlama sesleri duyulurken, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de siren seslerinin duyulduğu ifade edildi.


Patlamalardan bir süre sonra Ukrayna Ordusu "Hava savunma sistemimiz toplam 5 uçak ve 1 helikopterin vurdu" dedi. Rusya ise, Rus uçaklarının Ukrayna tarafından vurulduğu iddialarını 'asılsız' olarak nitelendirerek reddetti. Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca Ukrayna'nın hava savunma varlıklarını ve üslerini devre dışı bıraktığını söyledi.

Bununla birlikte Ukrayna'daki ayrılıkçılar "Luhansk'ta iki köy kontrolümüze geçti" derken aynı bölgede iki Ukrayna uçağını vurduklarını da sözlerine ekledi.


"RUSYA'NIN SALDIRILARINDA 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"
Ukrayna'dan yapılan açıklamada "Rusya'nın düzenlediği saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı" denildi.

Ukrayna ordusu, Rus askerlerinin Luhansk üzerinden topraklarına girdiklerini açıkladı. Ukrayna ilerleyen saatlerde yaptığı güncellemede 6 Rus uçağının imha edildiğini ve 50 Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

40'TAN FAZLA UKRAYNA ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ"
Kendi ordularında da 40'a yakın askerin hayatını kaybettiğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, onlarca askerlerinin de yaralandığını duyurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x