Sadece bir kişi ’Dur!’ dedi

Sadece bir kişi 'Dur!' dedi

İstanbul'un en kalabalık, en işlek meydanında bir adam bir kadını tartaklıyor, dakikalarca kimse müdahale etmiyor. O kalabalıktan sadece bir kişi yardım elini uzatıyor kadına; tekerlekli sandalyeli bir vatandaş. Yaşananların bir sosyal deney olduğunu bilmeden müdahale ediyor kadına karşı uygulanan şiddete.

05 Mart 2018 - 13:49

    İstanbul'da psikoloji bölümü öğrencileri Taksim Meydanı'nda bir sosyal deney yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken yapılan deneyin amacı 'kadına şiddet'e dikkat çekmekti.

    Deneyin senaryosuna göre bir adam, bir kadını kolundan çekerek zorla götürmeye çalışıyor, bağırıyor ve tartaklıyor. Öğrenciler, kadına şiddete 'dur' diyecek kişiyi bekliyor ama kimse müdahale etmiyor. Bir süre sonra kalabalığın arasından sadece bir kişi çıkıp geliyor: Tamer Yıldız. Bedensel engelli olan Yıldız, tekerli sandalyesi ile şiddeti durdurmaya çalışıyor.

    Yaşananların bir sosyal deney olduğu ortaya çıktıktan sonra öğrenciler ve şiddete müdahale eden Tamer Yıldız, kadına şiddetin boyutunu birlikte değerlendirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x